Rusia vrea să facă o nouă ordine mondială: „Țările BRICS vor fi piatra de temelie”

,
Război

Rusia vrea să facă o nouă ordine mondială: „Țările BRICS vor fi piatra de temelie”

[Sursa foto: Twitter]

Țările BRICS, respectiv Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, vor fi piatra de temelie a unei noi ordini mondiale dorită de Rusia, potrivit ministrului adjunct de externe rus, Serghei Ryabkov.


In articol:

Oficialul rus a făcut declarația legată de noua ordine mondială la o săptămână după ce președintele american Joe Biden  a afirmat că urmează să se creeze o nouă ordine mondială, iar SUA o va conduce.

Rusia vrea o nouă ordine mondială, la o săptămână după ce Joe Biden a afirmat același lucru despre SUA

Război

Rusia vrea o nouă ordine mondială, la o săptămână după ce Joe Biden a afirmat același lucru despre SUA

[Sursa foto: Twitter]

„Cred că țările BRICS, care reprezintă aproape jumătate din populația lumii și o mare parte din PIB-ul mondial, vor servi drept piatră de temelie a unei ordini mondiale emergente”, a explicat Serghei Ryabkov.

Oficialul rus a mai nuanțat  „rolul semnificativ al țărilor BRICS în protejarea dreptului internațional și în lupta împotriva politicii de sancțiuni a țărilor occidentale”.

Citeste si: Joe Biden susține că Vladimir Putin s-a izolat și i-a arestat pe unii dintre consilierii lui. Șeful SUA este sceptic în privința renunțării la Kiev a liderului rus

„Știm că în fiecare țară există anumite nuanțe legate de problemele cu care se confruntă, dar acum suntem uniți în protejarea dreptului internațional și în eforturile noastre de a depăși sancțiunile arbitrare, ilegitime, unilaterale, care au devenit singurul instrument politic în Statele Unite și alte țări”, a declarat Serghei Ryabkov.

De asemenea, ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a anunţat, miercuri, o ordine mondială „multipolară, justă şi democratică” în echipă cu China, la prima lui vizită în această ţară de când Ucraina a fost invadată.

„Trăim o etapă foarte serioasă în istoria relaţiilor internaţionale”, a precizat şeful diplomaţiei de la Kremlin, la începutul unei discuții cu omologul său chinez, Wang Yi, în provincia Anhui din estul Chinei, potrivit AFP.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 37 de război. Autoritățile locale din Mariupol acuză rușii că blochează intrarea ajutorului umanitar în oraș

„Sunt convins că la finalul acestei etape situaţia internaţională va fi net mai clară şi că noi, împreună cu dvs.

şi cu partenerii noştri, ne vom îndrepta spre o ordine mondială multipolară, justă, democratică”, i-a spus Serghei Lavrov ministrului chinez.

De asemenea, Wang Yi a precizat că relaţiile dintre China şi Rusia „au trecut testul turbulenţelor internaţionale” şi se vor dezvolta în continuare, potrivit Phoenix TV, citat de Reuters.

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

LIVE UPDATE Ziua 37 de război. Autoritățile locale din Mariupol acuză rușii că blochează intrarea ajutorului umanitar în oraș

Nicolae Ciucă anunță că prețul gazelor nu poate fi controlat decât prin OUG, nici chiar când e vorba de cele extrase din Marea Neagră

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski vorbește în Parlamentul României în această seară. Zelenski a mai vorbit în Bundestag, Parlamentul britanic și Congresul american

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies