Rusia vrea înrolarea în armată a bărbaților de peste 40 de ani și a străinilor de peste 30. O lege în acest sens este dezbătută

,
rusia-ucraina-armată

Rusia vrea înrolarea în armată a bărbaților de peste 40 de ani și a străinilor de peste 30. O lege în acest sens este dezbătută

[Sursa foto: Istock]

Din cauza pierderilor foarte mari pe care Rusia le-a suferit în războiul din Ucraina, Duma de Stat a venit cu noi propuneri pentru atingerea scopurilor finale. Vineri, Camera Inferioară a Parlamentului rus a confirmat dezbaterea unei legi ce va permite înrolarea în armată a bărbaților ruși cu vârsta de peste 40 de ani, dar și a străinilor ce trec de 30 de ani.


In articol:

Rusia dorește să câștige războiul din Ucraina cu orice preț, motiv pentru care recurge la noi măsuri. Aceasta urmeză să înroleze în armată bărbații cu vârsta de peste 40 de ani, dar și străinii a căror vârstă este mai mare de 30. 

Conform site-ului web al Dumei de Stat, acest lucru va permite ca armata din Rusia să utilizeze competențele pe care profesioniștii mai în vârstă le au. În acest fel, se dorește sporirea posibilității câștigării războiului în țara vecină.

Citeste si: Rusia dorește reluarea negocierilor de pace cu Ucraina. Kievul susține că nu se poate încrede în Rusia și se așteaptă la reînceperea războiului peste ani

Rusia susține că experiența bărbaților mai în vârstă este necesară

„Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor și a echipamentelor militare sunt necesari specialiști de înaltă calificare. Experiența demonstrează că în acest punct se ajunge până la vârsta de 40-45 de ani”, se arată în postarea Camerei Inferioare a Parlamentului, relatează Reuters.

În prezent, în armata rusă se pot înrola doar bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani, iar străinii care au între 18 și 30. Mai mult decât atât, în Ucraina, în cele 89 de zile de război, a fost mobilizată toată populația masculină adultă, iar pierderile sunt extrem de mari.

rusia-ucraina-armată

Rusia vrea înrolarea în armată a bărbaților de peste 40 de ani și a străinilor de peste 30. O lege în acest sens este dezbătută

[Sursa foto: Istock]

„În mod clar, rușii au probleme. Aceasta este cea mai recentă încercare de a rezolva problema lipsei de forță de muncă, fără a-și alarma propria populație. Dar este din ce în ce mai dificil pentru Kremlin să își mascheze eșecurile din Ucraina”, a declarat Ben Hodges, un fost comandant al armatei americane în Europa.

Armata lui Vladimir Putin se confruntă cu o lipsă de infanterie

„Rusia trebuie să stabilizeze efectivele din unitățile sale militare din Ucraina și să genereze noi unități, dacă vrea să-și îmbunătățească poziția pe teren.

Citeste si: Grupul de hackeri ruși Killnet amenință statele care susțin Ucraina! România este și ea pe listă

Acesta va fi un proces lent și complicat, dar poate fi accelerat prin mobilizarea persoanelor cu competențe și experiență militară existente deja”, a declarat Jack Watling, un specialist în războiul terestru la RUSI.

Duma de Stat a menționat faptul că legislația propusă va facilita, de asemenea, și procesul de recrutare în ceea ce privește medicii civili, dar și specialiștii și inginerii în operațiuni și în comunicații.

De asemenea, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat vineri că Rusia va pune la punct un plan ce va permite crearea a 12 unități militare în regiunea de vest a Rusiei. Această decizie a fost luată în urma presupuselor amenințări ce vin din partea țărilor vecine, fiind adusă în discuție dorința Finlandei și a Suediei de a adera la NATO.

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Franța va apăra Finlanda și Suedia în cazul declanșării unui atac militar! Cele două țări au stârnit furie din cauza cererii lor de aderare la NATO

Emmanuel Macron îi dă flit lui Zelenski: Se opune total desemnării Rusiei ca stat terorist

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

„Între două lumi”, spectacol de balet dedicat artiștilor refugiați din Ucraina pe scena Operei Naționale București

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies