Rusia, avertisment dur către Bulgaria să nu furnizeze armament Ucrainei! Mesajul transmis de autoritățile ruse

Author: Ana Filip
Actualizat: 19 mar 2022, 14:13
Rusia a lansat un nou avetisment catre Bulgaria de a nu furniza armament Ucraine
Sursa: PixaBay

Bulgaria, țară membră a Uniunii Europene și a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), urmează să trimită noi ajutoare umanitare către Ucraina.

Potrivit presei internaționale, nu este încă o certitudine faptul că Bulgaria dorește să ajute Ucraina cu armament de producție sovietică S-300. Guvernul de la Sofia nu a lansat deocamdată niciun comentariu referitor la acest subiect. Dar Kornelia Ninova, vicepremierul Bulgariei, a declarat că partidul Socialist din care face aprte și care se află la guvernare, se împotrivește livrărilor de armament din Bulgaria către Ucraina.

Rusia, avertisment dur către Bulgaria să nu furnizeze armament Ucrainei, în caz contrar ralatiile bilaterale dintre Sofia și Moscova vor fi afectate!

Pe de altă parte, Ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova a transmis, potrivit Associated Press, să nu furnizeze arme și muniție Ucrainei și a avertizat că în caz contrar, relațiile bilaterale dintre Sofia și Moscova vor fi afectate.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu Rusia după ce invazia Ucrainei va lua sfârșit: „Se decide soarta Rusiei, locul ei viitor în lume”

"Aş vrea să îi avertizez pe oficialii bulgari că furnizarea de armament şi muniţie, inclusiv de origine sovietică, naţionaliştilor ucraineni este improbabil să aducă optimism în dialogul bilateral, care oricum este deja deteriorat în acest moment", a transmis Eleonora Mitrofanova, Ambasadorul Rusiei în Bulgaria, potrivit zf.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Pentagon: Rusia continuă bombardamentele în Ucraina, deși Vladimir Putin a anunțat un armistițiu pentru o perioadă de 36 de ore

Acest avertisment a venit chiar cu o zi înainte că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, să ajungă în vizită la Sofia. Astfel, vizita oficialului american va fi un bun prilej pentru desfășurarea unor discuții importante pe tema unei posibile furnizari de armament Ucrainei, pentru a-i veni în ajutor împotriva Rusiei.

Dacă în prezent Guvernul Bulgariei ezită încă să livreze armament Ucrainei, în contextul invaziei militare rusești, în schimb Bulgaria a decis să ofere un nou ajutor umanitar pe teritoriul Ucrainei și totodată a primit și mulți refugiați ucraineni, mai ales pe cei de origine bulgară.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 24 de război. Volodimir Zelenski, un nou apel la negocieri. "Este timpul să ne întâlnim. E timpul să vorbim" Ucraina a pierdut, cel puțin pentru moment, accesul la Marea Azov

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies