Rugăciunile pe care toţi creştinii trebuie să le rostească în ziua de Sfântul Ioan Botezătorul

,
Sf Ioan
Sfântul Ioan Botezătorul, 7 ianuarie 2021

Sfântul Ioan Botezătorul este prăznuit pe 7 ianuarie, a doua zi după Bobotează. Această sărbătoare mai este cunoscută şi sub numele de "Înaintemergătorul Domnului” sau "Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”.


In articol:

Sfântul Ioan Botezătorul mai este denumit şi protectorul pruncilor. Astăzi, în zi de mare sărbătoare îl cinstim pe cel care l-a botezat pe Iisus Hristos în râul Iordan. Tradiţia spune că este o zi a bucuriei în care credincioşii se roagă pentru a fi feriţi de boli tot anul.

Rugăciunile pe care toţi credincioşii trebuie să le rostească în ziua de Sfântul Ioan

Pe 7 ianuarie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul, protectorul pruncilor. În această zi enoriaşii se roagă pentru sănătate. Iată ce rugăciuni trebuie să rostiţi în această zi:

"Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu.

Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei.

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Sf Ion! Care este semnificația numelui Ioan

Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său.

Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia.

Amin".

Această rugăciune este o cântare de laudă şi mulţumire către Sfântul Ioan care i-a pregătit pe oameni pentru venirea lui Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu.

Cea de-a doua rugăciune interpreteză viaţa Sfântului Ioan Botezătorul, de când Arhanghelul Gavriil i-a prezis tatălui său, preotul Zaharia, că i se va naşte un fiu la bătrânţe şi până la moarte, atunci când Irod a poruncit tăierea capului său. 

Citeste si: Ce nume sărbătorim de Sfântul Ion? Cui trebuie să-i urăm "La mulţi ani" pe 7 ianuarie

"O, Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule al lui Hristos, mari şi multe sunt vredniciile date ţie de la Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost proorocit. Tu, după făgăduinţă şi proorocie îngerească, te-ai şi născut. Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatălui tău s-a pecetluit.

Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseala ai iubit, cu agurida şi cu miere sălbatică te-ai hrănit. Tu ai fost crinul cel cuvântător al văilor şi al pustiilor, care în loc de podoabă hainelor, cu darul cel de sus îmbrăcând trupul tău, cu peri de cămilă l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat în pustie şi calea Domnului o ai pregătit. Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie, în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi. Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, Care ridică păcatele lumii. Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie.

Citeste si: Când este Sfântul Ion? Lucrurile pe care nu trebuie să le faci în această zi sfântă

Deci, pentru toate aceste vrednicii şi daruri, mulţimea popoarelor creştine te socoteşte pe tine ca pe un mare prieten al lui Dumnezeu, care ai mare îndrăzneală către El. De aceea şi eu, smeritul şi mult păcătosul, cu multă evlavie, cu durere de inimă şi cu lacrimi, te rog pe tine, dumnezeiescule Ioane Proorocule, să-mi fii mie, păcătosului celui nemernic şi cu totul neputincios, mare apărător şi grabnic izbăvitor de toate ispitele şi încercările acestea ale vieţii de acum. Roagă pe Preamilostivul Dumnezeu că, cu a Sa nebiruita putere, să mă păzească în toată vremea de primejdiile văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi, să mă sprijineasca cu a Sa milă la vreme de ispită şi să mă întărească cu darul Său, pentru rugăciunile Preasfintei şi Preacuratei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarea şi Pururea Fecioara Maria, ca să pot răbda până la sfârşit toate necazurile, ispitele, durerile şi suferinţele, ca şi întristările veacului acestuia de acum. Şi aşa, prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin!". 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Obiceiuri și tradiții de Sfântul Ion! Cine nu se bucură azi va fi supărat tot anul!

Gura păcătosului adevăr grăiește - Clotilde Armand: multe firme așteaptă acest buget/ VIDEO

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ioan Botezătorul 2021. De câte ori pe an este sarbatorit Sfântul Ioan, denumit si ''protectorul pruncilor''

Tradiții și obiceiuri de Bobotează. De ce sunt botezați caii în această zi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies