Ce nume se sărbătoresc de Sf Ion! Care este semnificația numelui Ioan

,
Sfântul Ioan Botezătorul
Sfântul Ioan Botezătorul

Sfântul Ion se sărbătorește pe data de 7 ianuarie.


In articol:

Sfântul Ion se aniversează la o zi distanță de Boboteaza, ce se serbează pe 6 ianuarie.

De Sfântul Ioan Botezătorul se aniversează persoanele care au următoarele nume:  Oana, Onuța, Nelu, Nela, Janina, Jana, Janos, Jean, Jeana, Jeanot, Jovanni, Johanna, Juan, Juana, Juanito, Johan, Iana, Ionuț, Ionică, Ionela, Ionel, Ioanichie, Ioan, Ioannis, Ianoș, Ivan, Ivana, Gianina, Gianni, Giovanni, Yanni, Yannos, Yannis.

Numele respective sunt derivate ale lui Ioan.

Potrivit datelor statistice, numele Sfântului Ioan Botezătorul îl poartă aproape două milioane de români, 1.420.774 bărbați și 531.197 femei.

Din totalul româncelor aniversate de Sfântul Ioan Botezătorul, 371.486 poartă numele Ioana, alte 141.000 de femei pe cel de Ionela, 11.290 se numesc Nela, iar 6.726 poartă numele Ionelia.

Dintre bărbații care își aniversează onomastica de Sfântul Ion, 411.149 poartă numele Ion, 514.865 pe cel de Ioan, iar peste 320.000 se numesc Ionuț. Acestora li se adaugă aproximativ 145.000 de români ce poartă numele Ionel, precum și cei peste 26.000 de bărbați care se cheamă Nelu sau Ionică, potrivit Agerpres.

Sfântul Ioan Botezătorul
Sfântul Ioan Botezătorul

Care este semnificația numelui Ioan

Ioan este un nume de origine iudaică. Provine de la „Iohanan”, care este o prescurtare de la „Iehohanan” și care înseamnă „Dumnezeu s-a milostivit”.

Familia onomastică a Sfântului Ion este cea mai bogată de la noi. Derivatele sale duc ca circa 2 milioane de oameni să se sărbătorească în această zi.

Sfântul Ioan Botezătorul, pe care îl sărbătorim pe 7 ianuarie, a fost cel care l-a botezat pe Iisus Hristos în Iordan. El a început să predice în al cincisprezecelea an al domniei Cezarului Tiberiu și a încercat ca prin învățăturile sale să îi pregătească pe oameni pentru venirea pe lume a lui Iisus Hristos.

Mesajul pe care Ioan Botezătorul obișnuia să îi spună mereu era: "Pocăiți-vă, că s-a apropiat împărăția cerurilor!", potrivit  crestinortodox.ro .

Sărbătoarea Sfântului Ioan mai este cunoscută și sub denumirea de „Înaintemergătorul Domnului” sau „Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”.

Citeste si: Bobotează 2021. Motivul pentru care nu e bine să speli, să calci și să dai bani cu împrumut în această zi

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Tradiții și obiceiuri de Bobotează. De ce sunt botezați caii în această zi

FOTO-VIDEO | A murit cea mai bătrână girafă din Europa: avea dureri articulare foarte mari

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Bobotează 2021. Motivul pentru care nu e bine să speli, să calci și să dai bani cu împrumut în această zi

Ce nume sărbătorim de Sfântul Ion? Cui trebuie să-i urăm "La mulţi ani" pe 7 ianuarie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies