Rugaciuni pentru sufletul mitropolitului Nicolae Corneanu! Zeci de credinciosi au trecut pe la catafalcul lui

Noapte alba de rugaciune la Catedrala Mitropolitana din Timisoara.

Zeci de credinciosi au tinut sa treaca pe la catafalcul celui care a pastorit mai bine de jumatate de secol Banatul din punct de vedere spiritual, Inalt Prea Sfintitul Nicolae Corneanu.

Preoti, maicute si oameni care l-au iubit si respectat de-a lungul vietii au venit aseara la capataiul Inalt Prea Sfintitului Nicolae Corneanu. Cu totii s-au rugat pentru sufletul mitropolitului, asa cum a facut-o si el pentru ei, in timpul vietii.

Nu doar oamenii simpli au tinut sa-si exprime regretul fata de moartea Inalt Prea Sfintitului Nicolae Corneanu, mesaje de condoleante au transmis atat  presedintele tarii Traian Basescu cat si Regele Mihai.

Ierarhul in varsta de 90 de ani s-a stins la resedinta sa din Timisoara, dupa o indelunga suferinta. A fost internat de doua ori, in ultimele luni, din cauza inimii slabite. Parca presimtind sfarsitul, ultima oara a cerut sa fie externat la doar cateva zile de cand ajunsese pe patul de spital. 10 preoti l-au asteptat atunci, acasa. Un medic l-a supravegheat zilnic pe Inalt Prea Sfintit, dar n-a putut face minuni.

La Timisoara urmeaza 40 de zile de doliu, la finalul carora Adunarea Eparhiala va propune Sfantului Sinod numele celui care ii va urma Inalt Preasfintitului Nicolae Corneanu in functia de mitropolit al Banatului.

Nicolae Corneanu a fost primul inalt preot ortodox care a recunoscut ca a fost colaborator al Securitatii intre 1950 si 1988. S-a nascut pe 21 noiembrie 1923 la Caransebes, iar din 1962 a fost numit arhiepiscop al Timisoarei si mitropolit al Banatului.

Inalt Prea Sfintitul Nicolae isi va dormi somnul de veci in cripta ierarhilor  sub altarul Catedralei Mitropolitane. Slujba de inmormantare va avea loc maine si va fi oficiata de un sobor impresionant de ierarhi si preoti, in frunte cu Patriarhul Daniel.
##VIDEO123293##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate