Rugăciunea Sfintei Cruci alungă răul și aduce noroc și fericire. Cea mai puternică rugăciune care se spune de Înălțarea Sfintei Cruci

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 14 sep 2022, 09:17

Rugăciunea care se spune de Înălțarea Sfintei Cruci 

Sursa: PixaBay

Înălțarea Sfintei Cruci este prăznuită în calendarul creștin ortodox pe data de 14 septembrie. Iată care este cea mai puternică rugăciune care se rostește în această zi.

Înălțarea Sfintei Cruci este o sărbătoare importantă pentru toți credincioșii și care este respectată cu sfințenie în fiecare an.

Astfel, ziua de 14 septembrie este zi de post și rugăciune, un motiv în plus pentru a rosti rugăciunea Sfintei Cruci.

Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită în fiecare an pe 14 septembrie

Data la care este sărbătorită Înălțarea Sfintei Cruci nu se schimbă, ci sărbătoarea pică în fiecare an pe data de 14 septembrie. Indiferent de momentul săptămânii în care pică sărbătoarea, această zi este una de post aspru și rugăciune, având în vedere că Înălțarea Sfintei Cruci amintește de patimile, chinurile și umilințele îndurate de Mântuitorul Iisus Hristos.

Înălțarea Sfintei Cruci este prăznuită în calendarul creștin ortodox la o săptămână după sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, fiind cea de-a doua sărbătoare cu cruce roșie din luna septembrie.

În ziua în care este sărbătorită Înălțarea Sfintei Cruci, credincioșii își amintesc de două evenimente importante. Aflarea Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul și Aducerea Sfintei Cruci de la perșii păgâni și depunerea ei în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Sfânta împărătească Elena a fost cea datorită căreia a fost găsită Sfânta Cruce. Pe Golgota au fost găsite cele trei cruci, iar pentru a afla care dintre ele i-a aparținut Mântuitorului, patriarhul Macarie a poruncit ca fiecare dintre cele trei cruci să fie atinse de o femeie moartă. În momentul în care femeia a fost atinsă de crucea lui Iisus Hristos, aceasta a înviat. Văzând minunea, patriarhul Macarie a înălțat crucea pentru ca toți oamenii să o poată vedea, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Citeste si: De ce se ține post pe 14 septembrie, de Înălțarea Sfintei Cruci. Motivul pentru care nu se mănâncă nuci în această zi

Înălțarea Sfintei Cruci 2022. Ce rugăciune puternică trebuie să rostească toți credincioșii? 

Înălțarea Sfintei Cruci este cea mai veche sărbătoare închinată crucii și se spune că în această zi sfântă este bine ca toți credincioșii să citească Rugăciunea Sfintei Cruci. Este o rugăciune puternică, grabnic ajutătoare și despre care se spune că poate aduce liniște celor care o spun din tot sufletul.

„Să se scoale Dumnezeu, și să se risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la fața Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de fața focului, așa să piară demonii de la fața celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii, zicând:

Acatistul Sfintelor Paşti 2022. Se citeşte de la Înviere până la Înălţarea lui Iisus Hristos

Bucură-te, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, care gonești demonii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorât la iad, și a călcat puterea diavolului, și te-a dăruit nouă pe tine, cinstită Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrăjmașul.

O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi mie cu Sfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu și cu toți Sfinții, în veci. Amin.”, aceasta este rugăciunea care se spune pe 14 septembrie, ziua în care este prăznuită Înălțarea Sfintei Cruci.

Citeste si: Se spală sau nu de Înălțarea Sfintei Cruci. Ce sărbătorim în această zi sfântă

 


„Nu cred că le-am umilit nici pe ele pentru rating. Pur și simplu, așa s-a întâmplat”. Ce părere are Adriana Bahmuțeanu despre momentele în care a folosit cuvinte dure la adresa unor persoane publice

Adriana Bahmuțeanu, în perioada în care a lucrat în televiziune, a avut contact cu mai multe persoane. Cu unele dintre ele, aceasta nu a reușit să lucreze așa cum și-a dorit, motiv pentru care, în unele situații, a reacționat verbal mai violent.

Cookies