Rugăciunea pe care trebuie să o rostești joi, de Înălțarea Domnului: Aduce prosperitate și alungă necazurile

Autor: Cristina Mocanu

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești joi, de Înălțarea Domnului

Sursa: shutterstock.com

Înălțarea Domnului 2025 pică pe 29 mai. Află rugăciunea care se rostește joi, cu putere făcătoare de minuni. Se spune că aduce prosperitate și alungă necazurile.

Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine, celebrată la 40 de zile după Învierea Domnului. În 2025, Înălțarea Domnului pică joi, pe 29 mai, iar credincioșii ortodocși din întreaga lume se pregătesc cu rugăciune și smerenie pentru această zi de mare însemnătate spirituală.

În această zi sfântă, se spune că o rugăciune rostită cu credință profundă poate face minuni. Tradiția populară și evlavia creștină transmit din generație în generație o rugăciune specială pentru Înălțarea Domnului, despre care se spune că este cheia ce deschide porțile Cerului, aducând prosperitate, pace sufletească și izbăvire

de necazuri.

Rugăciunea făcătoare de minuni pentru ziua de Înălțarea Domnului

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-Te din înălțimile cerești pentru a noastră mântuire şi hrănindu-ne cu bucurie duhovnicească în sfintele şi prealuminoasele zile ale învierii Tale şi, iarăși, după săvârșirea slujirii Tale pământești, Te-ai înălţat cu slavă de la noi la ceruri şi ai șezut de-a dreapta lui Dumnezeu şi Tatălui!

În această senină şi atotluminoasă zi a Dumnezeieștii Tale Înălțări la ceruri, pământul prăznuiește şi saltă, cerul se bucură astăzi de Înălţarea Ziditorului făpturii, oamenii slavoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită şi căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată şi înălţată la ceruri. Îngerii se veselesc zicând: Cine este acesta, care a venit cu slavă puternic în lupte şi tare în războaie? Acesta este cu adevărat Împăratul Slavei? Învrednicește-ne şi pe noi, neputincioșii, care gândim încă la cele pamântești şi săvârşim neîncetat cele plăcute trupului, să cugetăm la înfricoșătoarea Ta înălțare la cer, grijile cele trupești şi

cele lumești să le lepădăm şi împreună cu Apostolii Tăi să privim acum la cer şi, cu toată inima şi cu tot cugetul nostru, să ne amintim că acolo sus, în ceruri, este sălaşul nostru, iar aici pe pământ suntem doar străini şi călători, plecaţi din casa Părintească în ţara îndepărtată a păcatului.

Pentru aceasta Te rugăm cu osârdie Doamne, ca prin preaslăvită înălţarea Ta, să însufleţeşti conştiinţa noastră, să ne scoţi din robia acestui trup şi a acestei lumi păcătoase şi să ne învredniceşti să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământeşti;

că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci Ţie, Domnului şi Dumnezeului nostru, să-Ţi slujim şi să lucrăm, până când dezlegându-ne de legăturile trupului şi trecând vămile văzduhului, să dobândim cereştile Tale locaşuri, unde stând de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii şi Îngerii şi cu toţi Sfinţii, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele Tău Cel fără de început şi cu Preasfântul şi Bunul şi de Viaţa Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.
Amin.”

Această rugăciune profundă este recomandată a fi rostită cu smerenie, liniște și recunoștință. Credincioșii spun că rostirea ei în ziua Înălțării Domnului poate aduce luminare, iertare și binecuvântări spirituale și materiale.

Citește și: Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Înălțarea Domnului 2025

Rugăciune către Fecioara Maria, făcătoare de minuni în zi de sărbătoare

Pe lângă rugăciunea adresată Mântuitorului, de Înălțarea Domnului, este bine să ne rugăm și Maicii Domnului, ocrotitoarea și mijlocitoarea noastră neobosită. Următoarea rugăciune către Fecioara Maria este cunoscută pentru puterea ei de a aduce liniște și izbăvire din necazuri:

„Tu, Fecioară, Stăpână Născătoare de Dumnezeu, auzi-ne pe noi cei ce ne rugăm ție! Și arată mila ta. Roagă pe Fiul tău să ne izbăvească de tot răul. Și ne scapă pe noi de toate năpastele, de boală, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri asupra noastră și de războiul cel dintre noi, de toate durerile și tot necazul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Începutul lunii iunie se apropie, iar pensionarii își așteaptă cu nerăbdare venitul! Când vin pensiile în această lună?

Ca să nu fie împuținați robii tăi nici cu răni, nici cu îngrozire, nici cu dreapta mânie a lui Dumnezeu. Ci îi păzește și îi mântuiește cu mila ta. Căci te rogi pentru noi și pentru buna întocmire a văzduhului, spre vremi aducătoare de roadele cele de folos, pe care le dăruiești nouă.

Izbăvește, ridică și miluiește din toate nevoile, Stăpână preamilostivă, Născătoare de Dumnezeu prealăudată, pe cei ce sunt în primejdii. Adu-ți aminte de robii tăi și nu trece cu vederea lacrimile și suspinarea lor. Ci ne înnoiește pe noi cu bunătatea ta, ca să ne mângâiem cu mulțumire, aflându-te pe tine ajutătoare. Milostivește-te, Doamnă Preacurată, spre ajutorul poporului celui binecredincios.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!

Ajută-ne, Maică a lui Dumnezeu!

Că tu ești, Doamnă, slavă a celor cerești și ajutătoare a pământenilor. Tu ești nădejdea și folositoarea tuturor celor ce aleargă la tine și cer ajutorul tău cel sfânt; tu ești rugătoarea cea fierbinte către Fiul tău și Dumnezeul nostru, că rugăciunile Maicii mult pot spre îmblânzirea Stăpânului.

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, și acum și pururea și-n vecii vecilor,

Amin!”

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Domnului 2025: Ce este interzis cu desăvârșire să faci în această zi

Tradiții de Înălțarea Domnului

De Înălțarea Domnului, credincioșii participă la slujba de dimineață și adesea merg la cimitir, unde aprind lumânări și rostesc rugăciuni pentru sufletele celor adormiți. Este un moment de reflecție profundă asupra vieții veșnice, iar prin aceste rugăciuni se caută nu doar ajutor divin, ci și împăcare sufletească.