Rugaciunea in 13 cuvinte lasata de Parintele Cleopa: apar minuni in viata ta daca o rostesti

Parintele Cleopa a fost unul dintre cei mai iubiti duhovnici si indrumatori spirituali.

Acesta a lasat multe povete pentru cei care vor sa urmeze calea mantuirii si pentru cei care cauta ajutor de la Cel de sus. Printre rugaciunile ajutatoare se numara "rugaciunea in 13 cuvinte", despre care Parintele Cleopa spunea ca face minuni in viata celui care o rosteste.

Iata rugaciunea adresata ingerului pazitor:

"Sfinte ingere, cel ce stai inaintea patimasului meu suflet si al vietii mele celei ticaloase, nu ma lasa pe mine, pacatosul, nici nu te departa de mine pentru neinfranarea mea. Nu da loc diavolului celui viclean, ca sa-mi stapaneasca cu silnicie acest trup muritor.

"Intareste mana mea cea slaba si neputincioasa si ma indrepteaza la calea mantuirii. Asa, sfinte ingere al lui Dumnezeu, pazitorul si acoperitorul sufletului si al trupului meu celui ticalos, iarta-mi toate cu cate te-am mahnit in toate zilele vietii mele si orice am gresit in aceasta zi.

"Acopera-ma in aceasta noapte si ma pazeste de toata ispita celui potrivnic, ca sa nu manii cu nici un pacat pe Dumnezeu; si te roaga pentru mine catre Domnul, ca sa ma intareasca intru frica Sa si vrednic sa ma arate pe mine, robul Sau, bunatatii Sale.

"Amin".

 

Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setări confidențialitate