Rugăciunea făcătoare de minuni care se spune pe 28 ianuarie. Ce mare sfânt este sărbătorit vineri în calendarul creștin ortodox

,
sarbatoare 28 ianuarie calendar crestin ortodox

Sărbătoare importantă în calendarul creștin ortodox pe 28 ianuarie 

[Sursa foto: Captură YouTube]

Vineri, credincioșii cinstesc memoria unui mare sfânt, făcător de minuni. Pe 28 ianuarie, în calendarul creștin ortodox este sărbătoare. Ce rugăciune trebuie să rostească toți credincioșii?


In articol:

În calendarul creștin ortodox, pe 28 ianuarie este prăznuit Sfântul Efrem Sirul și se face și pomenirea Sfinților Paladie și Iacob. Vineri este sărbătoare importantă pentru toți credincioșii, iar în această zi se rostește rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Efrem Sirul.

Calendar creștin ortodox, 28 ianuarie 2022. Cine a fost Sfântul Efrem Sirul?

Sfântul Efrem Sirul este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe data de 28 ianuarie. Acesta mai este cunoscut în scrierile biblice și sub denumirea de „Harpa Duhului”. Sfântul Efrem Sirul s-a născut în Siria, undeva în jurul anului 306. Chiar dacă în jurul lui se vorbea despre diferite religii, Sfântul Efrem Sirul a fost crescut în religia creștină, părinții săi fiind, la rândul lor, creștini. Sfântul Iacob a fost cel care i-a îndrumat pașii, l-a botezat și l-a hirotonit diacon. De-a lungul vieții sale, Sfântul Efrem Sirul a fost cel care a încercat să îi convingă pe oameni să îl urmeze pe Iisus Hristos, cel despre care credea că este singurul Dumnezeu.

În anul 373, Sfântul Efrem Sirul a trecut la cele veșnice. În timpul vieții sale, acesta și-a dovedit în repetate rânduri dragostea față de Iisus Hristos și a făcut o serie de comentarii în Sfânta Scriptură. A scris predici, scrieri teologice, acesta dorind să se asigure că toți oamenii vor putea citi despre credință și despre Dumnezeu. 

sarbatoare 28 ianuarie calendar crestin ortodox

Sfântul Efrem Sirul, prăznuit pe 28 ianuarie 

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rugaciunea de luni. Ce este bine sa rostesti la fiecare inceput de saptamana

Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Efrem Sirul 

Una dintre rugăciunile făcătoare de minuni este cea închinată Sfântului Efrem Sirul.

Având în vedere că este o rugăciune puternică, aceasta a fost inclusă în slujbele ținute în biserici în Postul Mare. Se spune că cei care o rostesc reușesc să își găsească liniștea și să își rezolve cele mai mari probleme. 

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al garirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării si al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvantat ești în vecii vecilor. Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosul! Dumnezeule, curățește-mă pe mine, păcatosul! Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, mântuiește-mă! Fără de număr am greșit, Doamne, iartă-mă!”, aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Efrem Sirul, potrivit crestinortodox.ro.

Chiar dacă este mai scurtă decât alte rugăciuni, preoții spun că această rugăciune este puternică și le poate fi de mare ajutor celor care se află în nevoie. 

Citeste si: Sfinții Trei Ierarhi 2022. Cui trebuie să spui „La mulți ani!” pe 30 ianuarie. Românii care își serbează onomastica duminică

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

De ce trebuie să dai o lumânare de pomană pe 30 ianuarie. Tradiții, superstiții și obiceiuri de Sfinții Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur

OMV oferă GazpromBank euro pentru gaz rusesc

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sfinții Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, prăznuiți pe 30 ianuarie. Ce nu ai voie sa faci în această zi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies