Rugăciunea care se rostește în fiecare zi din postul Crăciunului 2022. Cum îi ajută pe credincioși

Author: Amalia Georgescu

Rugăciunea care se rostește în postul Crăciunului

Sursa: pexels

Postul Crăciunului 2022 a început pe data de 15 noiembrie și se va termina pe 25 decembrie. Iată ce rugăciune ar trebui să spună toți credincioșii în cele 40 de zile de post.

Credincioșii sunt în postul Crăciunului 2022, o perioadă cu adevărat specială.

Este momentul din an în care se pregătesc pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Iată ce rugăciune se spune în fiecare zi din postul Crăciunului 2022.

Rugăciunea care se rostește în postul Crăciunului 2022 

Postul Crăciunului 2022, la fel ca orice altă perioadă de post, înseamnă că purificare atât din punct de vedere fizic, cât și spiritual. Astfel, timp de 40 de zile, atât cât durează postul Crăciunului, credincioșii nu doar că renunță la alimentele de origine animală, ci își dedică mare parte din timp rugăciunii.

Se spune că este bine ca în fiecare zi din postul Crăciunului 2022, credincioșii să rostească o rugăciune specială. Această rugăciune se spune în toate perioadele de post de peste an și îi ajută pe credincioși să fie mai puternici, să reziste tentațiilor și să îți găsească liniștea și alinarea, mai ales dacă se confruntă cu probleme mari.

Iată ce rugăciune se rostește în postul Crăciunului 2022.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

„Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru

toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”, aceasta este rugăciunea pe care credincioșii ar trebui să o rostească în postul Crăciunului, potrivit doxologia.ro.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Spiridon

Acatistul Soborului Maicii Domnului, rugăciunea care se rostește în a doua zi de Crăciun. Aduce liniște și înțelegere în familie

Când se termină postul Crăciunului 2022? 

Perioada de post reprezintă un echilibru între trup și suflet, motiv pentru care biserica este de părere că nu este suficient ca oamenii doar să se abțină de la carne, ouă, brânză, lapte sau unt, ci ar trebui ca vină în completarea acestui post alimentar cu postul spiritual. Astfel, în postul Crăciunului, credincioșii ar trebui să se roage mai mult pentru iertarea păcatelor, să se apropie de Dumnezeu și să se gândească ceva mai mult la cei din jurul lor.

Postul Crăciunului 2022 se termină pe data de 25 decembrie, atunci când credincioșii sărbătoresc Nașterea Domnului. Pe 24 decembrie, în Ajun de Crăciun, nu se mănâncă alimente de dulce, ci din contră, aceasta este cea mai aspră zi din acest post. Se recomandă postul negru, iar pe final de zi se consumă un preparat pe baza de grâu, fructe și miere.

Citește și: De ce se ține post negru în Ajun de Crăciun. Zi de post aspru pentru credincioși pe 24 decembrie

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies