ROventura. George Mihai si Andreea Stravoiu va prezinta spectacolul naturii din Banatul Montan

,

Sambata, 18 iulie, intr-o noua editie a emisiunii „Roventura”, difuzata la ora 15:00, la Kanal D, George Mihai si Andreea Stravoiu își continuă periplul prin Banatul Montan.

Începută din Clisura Dunării și continuată în Cheile Nerei, prezentatorii vor ajunge  într-una dintre cele mai frumoase și, totodată, puțin cunoscute zone din țară. 

Despre Oravița sau Anina ați auzit, probabil,  îndeosebi datorită mineritului. Zona are însă și o istorie bogată și atracții dintre cele mai spectaculoase. Două treimi din lungimea “Semmeringului bănățean” - cum a fost botezat acest traseu feroviar, atât de asemănător celei mai faimoase căi ferate din Austria - sunt cu adevărat un spectacol.

Vârsta vine și cu un farmec aparte, mai ales dacă vorbim despre traseul feroviar Oravița – Anina, în cifre: 34 de kilometri lungime, 14 tunele și 10 viaducte. Fiecare, în parte, o veritabilă operă inginerească dar și de artă.

Spectacolul naturii curge pe la ferestre, în glasul roților de tren, cu o viteză care-ți permite să te bucuri de peisaj. Ba chiar și cu opriri, neprevăzute, ce-i drept, dar care fac experiența și mai interesantă. 

Două ore mai târziu, tocmai când Andreea și George prinseseră gustul călătoriei, trenul ajunge în gara din Anina. Aici e unul dintre capetele celei mai vechi căi ferate montane din sud-estul Europei. Așa cum a mai făcut-o cândva, mineritul poate transforma fața orașului de la poalele munților Aninei. Măcar povestindu-i istoria și purtând poveștile ortacilor mai departe.

Sacrificiul atâtor generații de mineri se va dovedi că n-a fost în van, dacă Anina va ajunge să clădească un viitor pe ruinele de azi.  Așezare relativ tânără, Anina este unul dintre puținele orașe a cărei istorie o cunoastem integral. Frumuseți din adâncuri și frumuseți de suprafață, de toate are zona aceasta, care s-a bucurat cândva de faimă, trai bun și oaspeți de seamă.

Citeste si: Calatoria cu trenul Oravita-Anina, pe cea mai veche cale ferata montana din Romania si povestile ortacilor fac din partea aceasta a Banatului Montan una ce merita explorata! Andreea si George va spun povestea locului sambata, la "Roventura", de la 15:00

Nu ratati sambata, de la ora 15:00, calatoria prezentatorilor cu trenul Oravița-Anina, pe cea mai veche cale ferată montană din România, precum și poveștile ortacilor din Anina care fac din partea aceasta a Banatului Montan una ce merită explorată. Andreea Stravoiu și George Mihai vă spun povestea locului și a oamenilor sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, in emisiunea „ROventura”!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calatoria cu trenul Oravita-Anina, pe cea mai veche cale ferata montana din Romania si povestile ortacilor fac din partea aceasta a Banatului Montan una ce merita explorata!...

Singurul supraviețuitor din incendiul de la spitalul Neamț se simte mai bine

Puțini știu adevărul despre celebra Oana Cuzino. Ce studii are această de fapt și ce secret folosește ca să arate de 30 de ani, deși are 49

“ROventura”, pe placul romanilor din intreaga tara

Clisura Dunarii – frumusetea nepereche a fluviului


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies