ROventura își începe sâmbătă, 5 iunie, incursiunea în Dobrogea! Primul popas va fi la Murfatlar, unde veti descoperi povestea incredibilă a unor comori arheologice uitate, dar și cum a ajuns Valu lui Traian pe harta turistică a țării!

,

Imagini în premieră, cu cele mai vechi așezăminte monahale din România, precum și bucate și vinuri dobrogene de pus la inimă, pe toate vi le aduc Andreea și George, sâmbătă, de la 15:00, la Kanal D!


In articol:

Dupa o lunga incursiune in tinuturile spectaculoase din judetul Salaj, Andreea Stravoiu si George Mihai se vor indrepta catre alta zona mirifica a tarii noastre, incantatoarea Dobrogea. Acolo unde va vor prezenta noi locuri de poveste ce va vor determina sa le calcati pe urme cat mai curand.

ROventura, sâmbătă, 5 iunie 2021: Andreea si George, calatorie de poveste in Dobrogea!

Andreea si George, gazdele ROventura va vor aduce in prim plan o autentica comoara neexploatata a Dobrogei, bisericile din creta, de la Murfatlar, despre care se spune ca ar fi cele mai vechi de pe teritoriul Romaniei si care reprezinta un adevarat tezaur, care nu este dedicat insa publicului larg.
Cei doi prezentatori ai emisiunii ROventura vor fi extrem de incantati de inlantuirea de galerii, de adevaratul labirint de biserici si chilii sapate si sculptate in dealul de creta, ceea ce reprezinta locul in care s-a nascut crestinismul modern in tara noastra. Aceste locuri, ce formeaza un ansamblu rupestru de exceptie, sunt incarcate de spiritulitate, provoaca emotii puternice, atat prin vechimea impresionanta cat si prin modul in care au fost create.

Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu
ROventura va prezinta sambata, de la ora 15:00, o noua destinatie de poveste.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Printre multele detalii descoperite, Andreea si George vor afla despre ansamblul rupestru de mare valoare, faptul ca adaposteste numeroase simboluri crestine dar si precrestine, reprezentand unicul loc din tara noastra unde au fost indentificate rune folosite de vikingi.
Aceste locuri incarcate de istorie si emotii, ce reprezinta o parte din patrimoniul mondial, atesta si faptul ca a existat viata monahala in ace tinut dobrogean inca din secolul al X-lea.


Insa din pacate aceste locuri nu sunt valorificate de autoritati asa cum ar fi meritat si astfel nu pot fi vizitate de publicul larg.
Un alt peisaj incantator il reprezinta lacul de creta, ce s-a format prin acumulare de apa intr-o veche cariera de calcar. Pare un loc desprins de pa alta planeta, o oaza dintr-un desert.

Roventura cu George Mihai si Andreea Stravoiu
George Mihai si Andreea Stravoiu, popas in Dobrogea, la ROventura, sambata, de la ora 15:00[Sursa foto: Captură KANAL D]

Un alt obiectiv pe care il vor vizita Andreea si George va fi Valu lui Traian.

Unde cei doi roventurieri vor poposi la o masa bogata la o crama superba, unde vor avea ocazia sa deguste si vinuri de soi, de pe dealurile Dobrogei.
Zona Dobrogei atrage din ce in ce mai multi iubitori de turism oenologic, mai ales că Dumnezeu a fost foarte darnic cu aceste meleaguri in privinta podgoriilor.
Nu ratati o incursiune de poveste in tinuturile Dobrogei, la ROventura, sambata, 5 iunie, de la ora 15:00, la Kanal D!

Citeste si: Ultima călătorie din Sălaj aduce, poate, și unele dintre cele mai frumoase povești! Istoria spumantului românesc de pe Măgura Șimleului și parfumul de lavandă, toate sunt motive pentru care să nu ratați ROventura, sâmbătă, de la 15:00, la Kanal D!

Citeste

si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, locuri de basm și oameni de poveste, la Sălaj!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, locuri de basm și oameni de poveste, la Sălaj!

Clotilde Armand, prinsă iar cu minciuna. Cu ce se laudă pe Facebook pentru a băga sub preș criza gunoaielor

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Ultima călătorie din Sălaj aduce, poate, și unele dintre cele mai frumoase povești! Istoria spumantului românesc de pe Măgura Șimleului și parfumul de lavandă, toate sunt motive...

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, incursiune de poveste la Măgura Șimleului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies