Românii vor primi câte 2.000 de lei de persoană prin intermediul unui OUG. Care sunt condițiile ce trebuiesc îndeplinite

,
ajutor-2000-lei-tichete-sociale-mame-femei-însărcinate

Românii vor primi câte 2.000 de lei de persoană prin intermediul unui OUG

[Sursa foto: Istock]

Guvernul a decis ca românii să primească suma de 2.000 de lei de persoană, însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie ca anumite condiții să fie îndeplinite. Decizia a fost luată prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență.


In articol:

Guvernul a decis, prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență, să ofere 2.000 de lei de persoană pentru români. Persoanele care pot beneficia de acest ajutor sunt: mamele ce au venituri mici, cale care nu au niciun venit, mamele care sunt în situații de risc, cele care sunt supuse violențelor domestice, dar și cele minore.

Ajutorul de 2.000 de lei nu va intra în posesia mamelor imediat

Ajutorul de 2.000 de lei a fost stabilit prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență ce a fost semnată luni, 18 iulie. Cu toate acestea, decizia nu poate fi aplicată imediat, deoarece autoritățile trebuie să vină cu o procedură prin care banii să fie distribuiți.

Mai mult decât atât ajutorul de 2.000 de lei va merge și către mamele a căror sursă de venit este reprezentată doar de către alocația copiilor, de cele care se confruntă cu dizabilități sau cu un grad ridicat de vulnerabilitate, cele care au fost alungate de acasă, cele care nu au actele de indentitate obligatorii, dar și cele care nu pot beneficia de drepurile civile.

Citeste si: Vești bune pentru români! Se dau 1.000 de lei de la stat. Cine sunt beneficiarii

ajutor-2000-lei-tichete-sociale-mame-femei-însărcinate

Românii vor primi câte 2.000 de lei de persoană prin intermediul unui OUG

[Sursa foto: Istock]

De asemenea, autoritățile au mai adăugat faptul că femeile care nasc începând cu anul acesta vor beneficia de ajutorul menționat anterior, o altă condiție fiind aceea de a se încadra în maximum trei luni din momentul în care copilul a fost născut.

În continuare, a fost specificat faptul că și mamele care provin din Ucraina pot intra în posesia acestui ajutor financiar.

Cum va ajunge ajutorul de 2.000 de lei la femeile eligibile?

Confom Ordonanței de Urgență, ajutorul social pentru mamele aflate în situațiile menționate anterior va intra în posesia lor sub forma unui tichet electronic, iar, în decursul a două luni, autoritățile vor trebui să implementeze mecanismul de distribuire al tichetelor. Termenul limită este de 16 septembrie.

Mamele care vor beneficia de ajutorul din partea Guvernului vor putea să folosească tichtele sociale doar în incinta magazinelor care comercializează produse destinate îngrijirii bebelușilor. De asemenea, magazinele trebuie să se afle pe teritoriul țării noastre.

La fe de important este și faptul că tichetele sociale nu pot să fie preschimate în numerar și nici nu permit retragerea banilor de pe aceștia.

Citeste si: Ce nu ai voie să faci cu tichetele de masă. Toți românii trebuie să știe acest lucru

Mai mult decât atât, valoarea tichetelor nu este una stabilă, deoarece aceasta pot să sufere schimbări în fiecare an. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, Guvernul va fi nevoit să modifice Ordonanța de Urgență cu cel puțin 30 de zile înainte ca schimbările să intre în vigoare, informează capital.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

„Trusou nou-născuți„ în valoare de 2000 de lei și pentru mamele refugiate din Ucraina. Cum pot intra mamele în posesia ajutorului oferit de stat

Senator american vede 'foarte posibil' un atac al Rusiei pe teritoriu NATO

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Vești bune pentru părinții copiilor cu dizabilități! Gabriela Firea anunță schimbări majore în ceea ce privește eliberarea certificatelor de handicap

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies