Românii își vor primi pensiile înainte de Paște! Poșta Română a trimis, deja, 9,3 miliarde de lei pentru plata pensiilor

Author: Diana Ghita

Când își primesc bătrânii pensiile

Sursa: Pexels.com

Casa Națională de Pensii Publice a coordonat transferul sumelor necesare pentru plata pensiilor, înaintea Sărbătorilor Pascale, către Poșta Română.

În total, au fost necesari peste 9,3 miliarde de lei pentru plata în avans a pensiilor. Această inițiativă, salutată de beneficiari și de reprezentanții instituțiilor implicate, reprezintă un efort colaborativ menit să asigure stabilitatea financiară și confortul  pensionarilor în perioada Paștelui.

Ce demersuri au făcut Poșta Română și Ministerul Muncii pentru plata în avans a pensiilor

Transferul a fost realizat în trei etape distincte.

Prima tranșă, reprezentată de 50% din suma totală, a fost virată în data de 25 aprilie, mai apoi a fost urmată de tranșele II și III, transferate în data de 26 aprilie. Această distribuție a asigurat disponibilitatea fondurilor necesare pentru a acoperi necesitățile financiare ale beneficiarilor în avansul cuvenit.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat importanța parteneriatului cu Poșta Română și implicarea acesteia în mobilizarea resurselor pentru a asigura promptitudinea plății pensiilor.

„Întreaga sumă necesară pentru a asigura plata pensiilor românilor înainte de Paşte este deja la Poşta Română. Le mulţumim pe această cale partenerilor noştri de la Compania Naţională Poşta Română, pentru faptul că s-au mobilizat astfel încât banii să ajungă înainte de sărbători la beneficiari”, a transmis ministrul Muncii, într-un comunicat. 

Citește și: Guvernul nu mai are bani pentru plata salariilor și a pensiilor! Ce soluție există pentru plata majorărilor promise

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

CN Poșta Română a preluat și a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, evidențiind o gestionare eficientă a procesului de distribuție a fondurilor. Această acțiune, realizată în colaborare cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor și partenerii din domeniul bancar, demonstrează o preocupare continuă pentru buna desfășurare a plăților și asigurarea unei vieți decente pentru beneficiari.

Românii își vor primi pensiile înainte cu câteva zile de Paște

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a transmis asigurări că plățile în avans vor ajunge la beneficiari până la data de 3 mai pentru cei care primesc pensiile prin card și până în sărbători pentru cei care primesc pensiile prin Poștă: „Poșta a asigurat că toți pensionarii vor primi banii până în Paște. Poștașii vor munci mai mult pentru acest lucru. Noi am transferat banii la Poșta Română”.

Această garanție reflectă preocuparea autorităților pentru asigurarea confortului și stabilității financiare a beneficiarilor, în special în contextul unor sărbători importante precum Paștele. Gestionarea eficientă a plăților pensiilor în avans înaintea Sărbătorilor Pascale reprezintă un angajament al autorităților în asigurarea bunăstării și protecției sociale a pensionarilor. 

Citește și: Când află românii ce pensie primesc după recalculare! Ministrul Muncii a făcut anunțul: „Plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în..”

„Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casei Naţionale de Pensii, cât şi al partenerilor noştri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi, începând de astăzi. Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme, ca să se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi", transmite Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, prin intermediul unui comunicat al întreprinderii.