Românii iau cu asalt destinațiile turistice în plină pandemie. Locurile de cazare pentru mini-vacanța de 1 Mai s-au epuizat

,
Vacanta in pandemie
Romanii au luat cu asalt site-urile de cazare[Sursa foto: PixaBay]

Deși suntem în plină pandemie asta nu i-a împiedicat pe români să-și organizeze vacanțe la munte și la mare. Pentru mini-vacanța de Paște și de 1 mai locurile pentru cazare sunt aproape eupizate.


In articol:

Valul trei al pandemiei nu-i sperie pe români, aceștea și-au rezervat deja vacanțele pentru perioada următoare. Pe site-urile de rezervări, se poate observa că este foarte dificilă găsirea unor locuri libere.

Românii pleacă în vacanțe în plină pandemie

Pandemia nu-i ține pe români departe de distracție, site-urile de rezervări au fost luate cu asalt în această perioadă. Aceștea se pregătesc pentru mini-vacanța de Paște și de 1 mai. Locurile de cazare la mare și de la munte sunt aproape epuizate, semn că românii au planuri de distracție în perioada ce urmează.

Românii au posibilitatea de a alege destinații turistice mai exotice în afara țării, dacă nu optează pentru o vacanță pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de Paște.

”Sunt destul de multe rezervări pentru vacanțe în România pentru că este primul Paște din pandemie pe care îl putem petrece în afara casei și foarte mulți s-au gândit din timp ce pot face cu această ocazie, e și vacanța pentru copii.

Sunt foarte multe variante pentru petrecerea acestei vacanțe și în afara țării și sunt, de asemenea, foarte multe zboruri charter spre Egipt, sunt probabil mai mult de 15 și nu sunt numai din București ci și din Craiova, Sibiu, Timișoara.

Nu sunt doar spre Egipt ci și spre destinații exotice – Maldive, Seychelles sau Dubai.”, spune Gabriela Peșeț, consultant în turism. 

Citeste si: Grecia va deschide sezonul turistic pe 14 mai in acest an! Iata ce CONDITII vor impune autoritatile elene turistilor!

Locurile pentru vacanțe în România sau în străinătate s-au epuizat extrem de repede, iar cei care nu și-au făcut rezervări din timp vor descoperi că este foarte dificil să găsească locuri de cazare.

”Vedeam în ultimele zile o bursă a locurilor care mai sunt disponibile pentru vacanța în Egipt de Paște, e ceva ce românii au gândit din timp și și-au făcut planuri. Cei care vor să facă acum găsesc cu foarte mare greutate. Căutarea e mult mai îndelungată.”, a adăugat Peșeț.

Vacanta in pandemie
Destinatiile turistice din strainatate sunt de gustul romanilor[Sursa foto: PixaBay]

Românii care aleg să meargă în vacanță în pandemie se lovesc de obstacole

Vacanțele în pandemie aduc cu ele și probleme care anterior nu existau, multe țări solicită teste negative  COVID-19, uneori și pentru copii. Unele țări nu țin cont că persoanele care călătoresc s-au vaccinat împotriva acestei boli.

„În ce privește Egiptul, dar și alte destinații, pentru că nu s-a uniformizat o metodă, o condiție de călătorie, un stil de a călători, se cere încă un test negativ pentru multe destinații, indiferent dacă persoana respectivă este vaccinată.

Nu știu să existe altă regulă- în Egipt se intră cu test negativ la Covid-19 făcut cu 72 de ore înainte de călătorie.”, a mai spus aceasta.

În ceea ce privește noua măsură impusă pentru limitarea locurilor la 70% din capacitate, consultantul în turism spune că este o situație neplăcută despre care nu se știe în ce fel va fi rezolvată, dar că fiecare hotelier va avea, cel mai probabil, o politică proprie.

Citeste si: Bulgaria, reguli clare de la 1 Mai! Ce măsuri trebuie să respecte românii care vor merge în vacanță

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bulgaria, reguli clare de la 1 Mai! Ce măsuri trebuie să respecte românii care vor merge în vacanță

Daniel Funeriu: Sex vs Gen este turnesolul ideologic al PNL

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Restricții aspre în Bulgaria! Se închid școlile, restaurantele și centrele comerciale. De când se impun noile măsuri

Raed Arafat, despre un eventual pașaport de vaccinare: "Trebuie evitată..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies