Duminică trecem la ora de vară! Ce ne afectează cel mai tare, de fapt

,

În ultima duminică a lunii martie, România trece la ora de vară, când ceasurile se dau cu oră înainte Citeşte întreaga ştire: Ora de vară 2020. Când se schimbă ora în 2020

Anul acesta, în noaptea de 29 spre 30 martie, ora 03.00 va deveni ora 04:00. Prin urmare, ziua de duminică - 30 martie 2020 - va avea 23 de ore, în loc de 24.

Ora de vară 2020 – Cum a luat naștere mecanismul schimbării orei Conceptul numit ora de vară a fost prima dată adus în discuție în anul 1895, în Noua Zeelenadă.

Citeste si: Coronavirus România. Numărul deceselor a ajuns la 24

Cel care a venit cu această idee a fost entomologul George Vernon Hudson. Sistemul are ca scop folosirea luminii Soarelui pe o perioadă cât mai lungă din zi. În acest mod, activitățile se desfășoară cât mai mult posibil pe lumină naturală, iar acest lucru este benefic din cel puțin două puncte de vedere.

Citeste si: Coronavirus: Cum te protejezi de virus la cumpărături?

Lumina naturală, spre deosebire de cea artificială, este un stimulator al tonuslui fizic și psihic. În al doilea rând, prin schimbarea orei în ultima duminică din martie se economisește și energia electrică necesară iluminatului artificial.

În prezent, mecanismul prin care se schimbă ora, în preajma echinocțiilor de primăvară și de toamnă, respectiv trecerea la ora de vară și la ora de iarnă, este folosit în peste 100 de țări din lumea întreagă.

Citeste si: Medicii români despre Covid-19: Dr. Rubin Munteanu “În cazul infectării, pacienții oncologici vor avea puține șanse să supraviețuiască”

Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Mai mult, studiile arată că în perioada imediat următoare trecerii la ora de vară au loc mai multe accidente rutiere decât în mod normal. Asta tocmai pentru că această schimbare favorizează apariția oboselii și a lipsei de atenție în cazul multor persoane.

Citeste si: ORA DE VARĂ 2020. Noaptea care are doar 23 de ore. Cum fixăm ceasurile

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coronavirus România. Numărul deceselor a ajuns la 24

Facebook și-a creat 'Curtea Supremă': vor judeca contul lui Donald Trump

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Faimosii si Razboinici au ajuns la capatul puterilor! Cine va castiga jocul de imunitate? Urmariti un nou episod ''Survivor Romania'', MAINE, de la 20:00, pe...

Turcu, marturisiri despre cum a fost inselat de Roxana! Ce spune despre prietenul lui, Catalin

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies