România trece la euro! Când se schimbă moneda oficială în țară

,
Euro

România trece la euro! Când se schimbă moneda oficială în țară

[Sursa foto: PixaBay]

Conform spuselor analiștilor, România ar fi putut să adere la zona euro până în 2024. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a precizat când crede că România va trece la zona euro.


In articol:

Florin Cîțu  preciza estimativ că deficitul bugetar consolidat va reveni sub plafonul de 3% decis de UE în 2022. Tot atunci transmițea că România ar putea să își pregătească economia pentru aderarea la sistemul ERM-2.

Când trece România la zona euro

Euro

Când trece România la zona euro

[Sursa foto: PixaBay]

România a decis în trecut ca anul 2024 să fie termenul limită pentru trecerea în zona euro, dar șansele ca acest lucru să se întâmple sunt reduse.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut noi declarații legate de momentul în care statul român va trece zona euro.

Cu toate că nu este chiar în totalitate pregătită, România poate să încerce să treacă la zona euro, dar nu în 2024, așa cum spunea Florin Cîțu acum mai bine de doi ani. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, crede că aderarea la zona euro ar fi posibilă pentru România de abia în anul 2029, deoarece anul 2029 este mult mai aproape de realitate.

Citeste si: Curs valutar BNR vineri, 21 ianuarie 2022. Leul s-a depreciat din nou în raport cu euro și dolarul. Ce bancă oferă cel mai bun curs valutar vineri

„Din punctul meu de vedere, anul 2029 este o țintă viabilă (pentru aderarea la euro, n.r.). Dincolo de criteriile nominale de convergență pe care evident pe termen mediu de timp le putem îndeplini până la urmă, pe elementul de datorie însă suntem în zona fericită față de alte state europene care deja nu-l mai îndeplinesc.

Citeste si: Cum se plătesc taxele și impozitele în 2022. Tot ce trebuie să știi despre plata acestora și ce se întâmplă dacă nu le achiți

Cea mai importantă este convergența reală despre care foarte puțină lume vorbește. Convergența reală este cea care îți dă de fapt puterea de cumpărare, competitivitatea cu care tu vii ca țară versus alte țări într-o piață unică europeană, cu o monedă unică.”

, a declarat Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Evoluția economiei din ultima perioadă este un aspect foarte important pentru România, mai ales în contextul pandemiei și a crizei energetice la nivel european, dar și în contextul în care statul român vrea să adere și la Spațiul Schengen.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizia Poliţiei în cazul miliardarului prins cu 400 de kilometri pe oră pe o autostradă din Germania. „Nimeni n-a fost în pericol” VIDEO

Vești proaste pentru investitorii în criptomonede! Bitcoin, una dintre cele mai cunoscute monede virtuale, a suferit o scădere dramatică. Valoarea a ajuns sub 40.000 de dolari

Pe termen lung, refugiaţii ucraineni, care fug de război, îmbogățesc Polonia (Bloomberg)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Proteste MASIVE în El Salvador după ce bitcoin a devenit metoda de plată! Ce au putut să facă cetățenii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies