România s-a cutremurat din temelii în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a produs

Author: Ana Dinu
Actualizat: 06 iul 2021, 16:02
Romania, lovita de un nou cutremur

Un nou cutremur a avut loc în urmă cu puțin timp în România. Seismul a înregistrat o magnitudine incredibilă. Unde s-a produs?

România a fost zguduită din nou din temeli, după valul care s-a resimțit și zilele trecute. Cutremurul a avut loc la ora 14:20, la o adâncime de doar 80 de kilometri.

România, lovită de un nou cutremur

În urmă cu puțin timp, România a fost lovită de un nou cutremur. Conform datelor oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare  pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în apropierea mai multor județe ale țării, printre care Brașov, Ploiești, Galați, Bacău, Brăila, Bcurești, Iași, Pitești, Sibiu, Ruse.

Cea mai apropiată localitate în care cutremurul s-a resimțit a fost localitatea Hoghiz din județul Brașov.

Noapte trecută, în România s-a resimțit un nou cutremur. Specialiștii au anunțat că seismul a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter. acesta a avut loc tot în zona Vrancea, la o adâncime de 148 de kilometri și s-a produs în jurul orei 21:27.

Citeste si: Cutremur în România, în a doua zi de Paște! Ce magnitudine a avut

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De la începutul anului, cel mai mare cutremur s-a întregistrat în luna mai, fiind vorba despre un seism de magnitudinea 4,7 pe scara Richter. Mișcarea plăcilor tehtonice au avut loc pe 9 mai, în jurul orei 21:36 și s-a resimțit până în București.

Un alt seism a mai fost înregistrat pe 2 iulie, în zona seismică Vrancea, județul Covasna, având magnitudinea de 2,5 pe scara Richert și s-a produs la o adâncime 113 kilometri, respectiv în Dobrogea, județul Tulcea, tot pe 2 iulie.

Seismul a avut o magnitudine de 2,3 pe scara Rchter și s-a produs la o adâncime de 3 kilometri.

De la începutul anului s-au produs mai multe cutremur în zona seismică Vrancea. Seismele s-au resimțit în mai multe județe ale țării. Potrivit Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului nu este un motiv care să ne îngrijoreze. Zilnic în Vrancea au loc cutremure.

Citeste si: Cutremur cu magnitudine ingrijoratoare in Romania! Iata unde s-a produs si in ce zone a fost resimtit!