România, lovită de ninsori! Un val de aer rece se va abate peste țara noastră

,
România, lovită de ninsori! Un val de aer rece se va abate peste țara noastră

Vin ninsorile in Romania

[Sursa foto: Pixeles]

ANM a emis o alertă de vreme rea în țara noastră. Când vin ninsorile?


In articol:

Deși vremea a fost plăcută în țara noastră, în ultimele zile. Temperarurile au fost extrem de ridicate pentru această perioadă, având în vedere că au fost peste 20 de grade. Se pare că zilele cu soare sunt pe sfârșite, iar finalul toamnei își intră în drepturi.

Vremea se schimbă radical, un val de aer rece va lovi țara noastră, iar temperaturile vor scădea.

Vremea se schimbă radical în România

Zilele calde și însorite sunt de domeniul trecutului, un val rece va lovi întreaga țară în perioada următoare. După ce ne-am bucurat de temperaturi de peste 20 de grade, apropiate de cele de primăvară, se pare că vremea se va răci semnificativ în următoarele zile, pe întreg teritoriul țării noastre.

Directorul ANM, Elena Mateescu, vine cu vești proaste pentru români. Potrivit specialistului, se pare că un val polar va lovi întreaga țară, cu temperaturi sub media acestei perioade. Temperaturile vor scădea și cu 10 grade și ar putea ajunge și la -7 grade.

România, lovită de ninsori! Un val de aer rece se va abate peste țara noastră

Se schimba vremea in Romania

[Sursa foto: Pixeles]

”Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte a ei, o masă de aer rece va determina scăderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie în ţara noastră”, a anunţat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Scăderea temperaturii a început să se resimtă încă de sâmbătă. Totuși, ziua de luni a fost mai plăcută, pentru că temperaturile încă se mențin ridicate, mai ales în sudul țării, unde termometrele vor indica până la 17 grade. De azi ploile își vor face simțită prezența în majoritatea regiunilor din țară, mai ales pe timpul nopții.

Citeste si: Un val de aer polar loveşte România. Meteorologii au anunțat când se schimbă vremea

România, lovită de ninsori

Totodată, în zonele montane, dar și în sud-vestul țării, începând de mâine, 9 noiembrie, se va abate o masă de aer rece, ceea ce va duce la apariția lapoviței și ninsorilor. Maximele se vor încadra între 7 și 12 grade, în timp ce minimele vor fi între -1 și 10 grade. Se va așeza un strat considerabil de zăpadă, mai ales în zonele în care a mai nins deja.

România, lovită de ninsori! Un val de aer rece se va abate peste țara noastră

La munte va ninge

 

[Sursa foto: Pixeles]

”Luni, 8 noiembrie, va fi o uşoară creştere, până la 20 de grade Celsius, însă de marţi, 9 noiembrie, o masă de aer mai rece va detemina scăderea regimului de temperaturi până la valori între 7-11-12 grade în partea de vest-sud a ţării, chiar 8-9-10 grade în Bucureşti”, a mai spus specialistul.

Citeste si: Prognoza meteo ANM marți, 9 noiembrie 2021: Vremea se schimbă radical! Ploi în aproape toată țara!

 

Citește-ne pe

Citește și:

„Q”, internautul de la care a pornit mişcarea QAnon, a revenit pe forumurile web după 2 ani de pauză: „Să jucăm încă o dată?”

Prognoza meteo ANM luni, 8 noiembrie 2021: Unde va continuă să plouă și unde vor fi temperaturi mai mari decât media acestei perioade!

Lovitură devastatoare pentru românii cu rate. Anunțul făcut de BNR

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Prognoza meteo ANM duminică, 7 noiembrie 2021: Vremea se va răci treptat și în jumătatea sud-estică a țării! Care va fi temperatura maximă la nivelul țării!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies