Romania, lider mondial! Vezi care este industria la care batem mapamondul!

Pare o stire de domeniul fantasticului, dar Romania reuseste de cativa ani sa detina pozitia de lider mondial intr-o industrie care aduce miliarde de euro la bugetul de stat. 

Nu, nu este vorba despre industria IT, desi rapiditatea vitezei noastra de internet din tara are un rol important in amploarea pe care a luat-o acest domeniu de activitate. 

Nu este vorba nici despre vreo industrie ilegala, pentru ca, asa cum spuneam mai sus, aduce bani la bugetul de stat, deci respecta reglementarile fiscale. Si atunci, care este domeniul in care am reusit sa intrecem tari precum SUA, Marea Britanie sau Franta? 

Videochatul. 

Videochatul in cifre

In tara noastra se vehiculeaza niste cifre impresionante cand vine vorba de videochat. Astfel, peste 100.000 de modele activeaza in acest domeniu, fie colaborand cu studiouri de videochat, fie lucrand de acasa. Peste 3.000 de studiouri de videochat functioneaza in orasele din tara, iar un model care lucreaza 8 ore pe zi poate castiga pana la 4.000 de euro lunar. 

Totusi, cat de legal este videochatul?

Videochatul nu este o activitate in afara legii, dar exista firme care nu respecta reglementarile fiscale si legislative si care pot aduce neplaceri sau prejudicii modelelor. 

Ca sa fie in siguranta, un model de videochat trebuie sa aleaga sa lucreze cu un studio profesionist, care indeplineste urmatoarele conditii de legalitate: 

Plateste impozitele si taxele la stat, atat pe cele aferente castigurilor firmei, cat si pe cele ale angajatilor. Un studio legal va asigura transparenta totala a contributiilor catre stat. De exemplu, un studio de videochat in zona Piata Unirii, recunoscut pentru facilitatile si beneficiile oferite modelelor cu care colaboreaza, le ofera acestora posibilitatea de a accesa online, oricand, statusul taxelor pe site-ul ANAF.

Achizitioneaza cu licenta softurile instalate pe computerele de lucru.

Colaboreaza exclusiv cu persoane peste 18 ani. 

Incheie contracte cu angajatii inainte ca acestia sa inceapa efectiv activitatea si le pun la dispozitie un exemplar. 

Ce inseamna sa faci videochat? 

Sa faci webcam sau videochat inseamna sa comunici verbal si vizual cu persoane aflate in alte tari sau chiar pe alte continente. 

Modelele de videochat nonadult se bazeaza mult pe abilitatile de comunicare, pe cunostintele de limba engleza si pe cultura generala pentru a purta conversatii placute si interesante cu membrii diverselor platforme de live cam. Acest tip de videochat nu presupune nuditate sau activitati solo cu tenta sexuala, ci multa carisma. 

Videochatul adult implica nuditate, dar modelul are libertatea de a alege ce sa faca si ce nu. 

De ce este videochatul un job atat de cautat? 

Principalul motiv pentru care atat de multe romance aleg sa fie modele de videochat este, bineinteles, cel financiar. O conditie esentiala pentru a obtine, insa, venituri considerabile din videochat este, ca in orice alta activitate, implicarea. 

Castigurile depind direct de orele online, de aceea colaborarile cu studiouri sunt mai avantajoase decat videochatul de acasa. Existenta unui program stabil de lucru, a unui training specializat si a suportului tehnic permanent usureaza munca modelelor si le asigura, intr-un timp destul de scurt, independenta financiara. 

Un alt factor de atractivitate al acestui job este faptul ca modele isi pot face singure orarul de lucru si nu trebuie sa depinda de programul clasic de la 9:00 la 17:00. 

Daca te intrebi cum este, totusi, posibil ca industria videochatului sa fie atat de banoasa, iata si explicatia: in jur de 150 de milioane de oameni din toata lumea folosesc serviciile de videochat, iar una dintre cele mai performante platforme de live streaming se afla in top 30 cele mai accesate site-uri internationale, inaintea site-ului gigantului Microsoft (conform asistentului digital al Amazon, Alexa). 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate