România are cea mai mare piscină naturală din Estul Europei. Unde se află și cât este de mare

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 iul 2022, 16:36

România are cea mai mare piscină naturală din Estul Europei. Unde se află și cât este de mare

Sursa: wall-street.ro

România are cea mai mare piscină naturală din Estul Europei. Aceasta este situată în județul Maramureș și se întinde pe o suprafață de 18.000 de metri pătrați. Aceasta le oferă senzații tari împătimiților de sporturi nautice.

România continuă să ne surprindă și, de data aceasta, ne oferă cea mai mare piscină naturală din estul Europei.

Locația de vis este situată chiar în județul Maramureș și are o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

Cea mai mare piscină naturală din estul Europei oferă imagini spectaculoase

Cea mai mare piscină naturală din estul Europei aduce românilor peisaje asemănătoare Greciei, deoarece este înconjurată de munți. Aceasta este localizată în comuna Cicârlău și este frecventată, în fiecare weekend, de sute de turiști.

„Am venit pentru prima dată. Apa e super plăcută, peisajul foarte frumos, e altceva faţă de piscinele din oraş. E super”, „Foarte frumos e aici, la prima impresie este superb. Barul de aici din mijloc mi se pare super ok”, au spus turiștii care au vizitat oaza de relaxare.

Citeste si: Alertă pe litoralul românesc! Plajele s-au umplut de șerpi- Momente de panică pentru turiști- Video

Prețurile sunt extrem de ofertante în comparație cu prețurile pe care le găsim la mare, ceea ce face ca locația să fie accesibilă tuturor. Mai exact, intrarea costă 15 lei de persoană de luni până vineri și 30 de lei pentru zilele de sâmbătă și de duminică.

„Clienţii care vin în vizită la noi beneficiază de întreaga piscină, locul de joacă pentru copii, terenurile de volei, zona de hamace unde avem hamace şi beduri”, a declarat Andrei Cosmin Măgurean, reprezentantul piscinei.

Mai mult decât atât, pentru ca distracția să fie completă, persoanele care doresc să închirieze un paddleboard trebuie să plătească doar suma de 30 de lei pentru fiecare oră în parte, conform observatornews.ro.

Lacul Albastru, o altă comoară a Maramureșului

Tot în județul Maramureș se află și Lacul Albastru, o adevărată capodoperă a naturii. Acesta a luat naștere în momentul în care, în anul 1920, o veche galerie de mină s-a prăbușit. Mai mult decât atât, apa își schimbă culoare în funcție de: temperatură, de poziția soarelui și de anotimp.

România are cea mai mare piscină naturală din Estul Europei. Unde se află și cât este de mare

Aria naturală protejată Lacul Albastru este situată pe teritoriul administrativ al orașului Baia Spirie, în interiorul unei păduri de gorun de pe versantul din partea de sud a Dealului Minei. Lacul Albastru se află la o altitudine de pese 500 de metri și se întinte pe o suprafață de jumătate de hectar.

Citeste si: România are propriile lacuri cu plajă. Unde sunt și cât de frumos arată

Cu toate acestea, niciun animal nu poate să trăiască în Lacul Albstru, deoarece cantitatea de sulf care se regăsește acolo este de 7,8 grame pe litru, în timp ce ph-ul apei este de 4. Cu toate acestea, peisajul este unul de vis și trebuie neapărat ca Lacul Albastru să fie vizitat cel puțin o dată în viață.

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies