România a intrat în criză de infecții respiratorii! Peste 250 de copii vin zilnic la spital deshidratați și cu febră

Author: Lavinia Medrea

Peste 250 de copii vin zilnic la spital deshidratați și cu febră

Sursa: PixaBay

România se află la vârful valului de infecții respiratorii, astfel că spitalele din țară se vor confrunta cu câteva săptămâni critice.

Camerele de gardă sunt aproape pline de pacienți, medicii cu greu mai fac față sutelor de pacienți care vin în stare critică, deshidratați și cu febră mare. La spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, zilnic vin în jur de 250 de copii bolnavi care necesită internare.

Problema este că locurile din spitale sunt puține față de numărul de pacienți. 

România este în criză de infecții respiratorii

Într-o tură de 24 de ore, la spitalul „Grigore Alexandrescu” vin aproape 250 de copii. În jur de 150 au infecții respiratorii, iar alții necesită inclusiv internare.

În medie, 20-25 de copii necesită internare în spital după ce trec prin consultul făcut de medicii de la camera de gardă.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Capitală a spus că majoritatea copiilor care vin bolnavi sunt foarte mici, iar părinții stau cu ei zi de zi la spital din cauza faptului că febra nu le scade nici la antitermice.

Citește și: Simptome flurona: Tot ce trebuie să știi despre dubla infecție cu gripă și COVID-19. ”Vorbim de o simptomatologie destul de clară”

Copiii care au nevoie de hidratare și tratament perfuzabil ori injectabil necesită internare, iar media zilelor petrecută în spitalizare este de o săptămână. Din păcate, există doar 100 de locuri la secția de Pediatrie, care sunt aproape mereu ocupate, astfel că medicilor nu le este ușor să elibereze locurile zilnic. Un procent de 25% dintre pacienții care vin la Camera de Gardă sunt copii din afara Capitală, care locuiesc în județele din apropiere și vin la „Grigore Alexandrescu”.

Un nou deces provocat de Flurona în Timiș

O femeie în vârstă de 65 de ani, infectată cu Flurona, a decedat  la Spitalul Municipal Timişoara, fiind primul deces înregistrat în județul Timiș. Pacienta nu era vaccinată antigripal și nici împotriva tulpinii Omicron a virusului COIVD-19. 

Citește și: Flurona face prima victimă în România. O femeie a murit după ce s-a infectat simultan cu virusul gripei și Covid-19

Cum a ajuns un șarpe să zboare de pe acoperișul unei case. Localnicii nu vor să mai iasă din locuințe: „Aș fi putut să mor fără să știu că șerpii pot face asta”

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, femeia care a decedat era internată la Spitalul Municipal Tmişoara. 

„Astăzi, 12 ianuarie, la nivelul judetului Timiş, a fost raportat primul caz de deces diagnosticat cu infecţie simultană cu virusul gripal si SARS-Cov 2. Este vorba de o pacientă în vârstă de 65 de ani, cu multiple comorbidităţi, internată în cadrul Spitalului Municipal Timişoara, care a prezentat simptomatologie accentuată şi a fost testată PCR multiplex în data de 11 ianuarie a.c. Pacienta nu era vaccinată antigripal şi nici împotriva variantei Omicron”, a anunțat, joi, DSP Timiş.

DSP Timiş a anunțat, luni, că în ultimele şapte zile au fost găsite 184 de cazuri de COVID-19. De asemenea, DSP Timiş a mai anunţat, de asemenea, miercuri, că până în momentul respectiv au fost depistate 185 de cazuri de gripă la nivelul judeţului, cu 29 de internări în spitale.

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies