Roman vindecat de Coronavirus. Raportul oficial: doi purtatori, 49 de persoane in carantina si 7893 izolati la domiciliu

,

Doi dintre cei trei pacienţi depistaţi pozitiv cu COVID-19 pe teritoriul României mai sunt purtători ai virusului.

 Bărbatul din Gorj, primul caz de coronavirus din România, declarat vindecat. Sunt 49 de persoane în carantină şi 7893 izolate la domiciliu

Doar doi dintre cei trei pacienţi depistaţi pozitiv cu COVID-19 pe teritoriul României mai sunt purtători ai virusului, bărbatul din Gorj, primul caz de coronavirus din România, fiind declarat vindecat.

Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României doar doi pacienţi mai sunt purtători ai virusului. Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, bărbatul din judeţul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanţă unul faţă de celălalt, au ieşit negative. Starea celorlalţi doi pacienţi este staţionară”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Pacientul internat la Timişoara nu prezintă simptome, iar simptomele prezentate de pacientul internat la Cluj-Napoca sunt ameliorate.

Duminică, 1 martie, la nivel naţional, sunt 49 de persoane în carantină şi 7893 de persoane în izolare la domiciliu.

Faţă de cifrele comunicate sâmbătă, pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, este înregistrată o scădere. Aceasta rezultă din faptul că persoane introduse iniţial în izolare au ieşit din perioada de incubaţie a virusului, de 14 zile.

De asemenea, aceleaşi date sunt valabile şi pentru membrii familiilor acestor persoane. Practic, sunt luate în evidenţă sau scoase din evidenţă şi persoanele care fac parte din familia celor suspectaţi că ar fi putut contacta virusul şi care au urmat aceleaşi proceduri de izolare.

Menţionăm faptul că iniţial numărul persoanelor aflate în autoizolare s-a raportat la declaranţi, faţă de care s-au realizat raportările şi li s-a pus în vedere autoizolarea împreună cu membrii familiei, iar după primirea alertelor din Italia actualizarea datelor s-a realizat prin raportare la toţi membrii familiei aflaţi în autoizolare”, precizează Grupul.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1061 de apeluri la linia TELVERDE deschisă special pentru cetăţenii care doresc să se informeze cu privire la simptomele celor care contractează COVID-19 (coronavirus) şi care vor sa afle cele mai bune modalităţi de evitare a infectării cu virusul.

De asemenea au fost înregistrate 127 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, dintre care 17 apeluri au fost efectuate de cetăţenii din Bucureşti.

Se remarcă o scădere majoră a apelurilor la numărul unic de urgenţă 112 după operaţionalizarea liniei TELVERDE (0800 800 358).

De asemenea, a fost operaţionalizată şi o linie de informare dedicată special cetăţenilor români aflaţi în afara ţării (+40213202020).

Citeste si: Australia şi Thailanda au anunţat primele decese cauzate de Coronavirus, iar Irlanda, Luxemburg şi Armenia primele cazuri de infectare

Citeste si: Decontaminare masiva la Bucuresti. STB dezinfecteaza toate vehiculele de transport in comun si refugiile

 

Citește-ne pe
Citește și:

Lasata secului. Ce trebuie sa faci de marea sarbatoare ca sa ai un an imbelsugat

Surpriză ABSOLUTĂ în pandemie: Numărul insolvențelor a SCĂZUT substanțial în 2020

Atenție pensionari! S-a aflat când cresc pensiile, de fapt. Un economist a spus clar. Românii trebuie să știe adevărul

1 Martie. Ce sa nu faci azi ca sa ai noroc tot anul. Legenda Martisorului

Veste uriasa pentru romani! Salariile vor creste anual, pana la 60% din salariul mediu


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies