REZULTATE la EVALUAREA NATIONALA: Peste 82% din elevii bucuresteni au media peste 5

,

Primele rezultate la evaluarea nationala sunt afisate vineri, pana la ora 16.00, iar contestatiile pot fi depuse de elevii de clasa a VIII-a pana la ora 20.00.

Peste 82% din elevii bucuresteni au obtinut media de peste 5 la evaluarea nationala. Anul trecut, procentul celor care au obtinut peste 5 a fost de 86,9%.

La proba de limba romana a evaluarii au participat 9.614 de elevi din Capitala, dintre care 83,02% au luat nota peste 5, potrivit inspectorului scolar general al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

La matematica, minimum 5 au luat 84,22% dintre cei 9.754 de elevi care au dat proba. Ponderea notelor peste 5 la proba de limba materna a fost de 94,44% dintre cei 136 de elevi participanti.

Un numar de 1.967 de elevi au luat note sub 5 la romana, 8 - la limba materna si 1.828 la matematica. Potrivit ISMB, 1.996 de elevi au obtinut medii sub 5.

La evaluarea nationala au participat, în total, 11.650 de elevi din Capitala, dintre care doi au fost eliminati din examen, pentru tentativa de frauda.

Contestatiile la EVALUAREA NAtIONALa vor fi solutionate pana în 30 iunie. Rezultatele finale vor fi afisate în 1 iulie.

Probele la evaluarea nationala au avut loc luni si miercuri, iar rezultatul examenului va avea o pondere de 75% în media de intrare la liceu.

Sursa: Mediafax.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Arafat anunță că se pot vaccina în etapa a doua și persoanele care nu se încadrează în criterii! Care este singura cerință

Premierul a numit patru noi secretari de stat: Unul la Justiție și trei la Finanțe

Cea mai toxică legumă din lume! Românii o folosesc extrem de mult. Atenție maximă

Etapa a doua de vaccinare contra Covid-19 începe azi! Cum vă puteți programa

Cât costă o vacanță la Disneyland cu tot cu bilete de avion pentru o familie cu doi copii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies