Rezultate finale contestații Bacalaureat. Notele anonimizate au fost publicate pe EDU.RO

,
Rezultate finale contestații Bacalaureat. Notele anonimizate au fost publicate pe EDU.RO
Rezultate finale contestații Bacalaureat. Notele anonimizate au fost publicate pe EDU.RO

Rezultate finale contestații Bacalaureat. Sesiunea de BAC 2020 s-a încheiat, iar notele finale, după contestații, au fost afișate duminică, 5 iulie.


In articol:

 

Primele rezultate la BAC 2020 au fost afișate pe 30 iunie, începând cu ora 12:00, pe site-ul bacalauret.edu.ro. Duminică, 5 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Bacalaureat 2020.

Un lucru diferit față de anii precedenți este faptul că rezultatele BAC 2020 din acest an au fost anonimizate, ceea ce înseamnă că fiecare candidat poate vedea doar rezultatele proprii.

Decizia a fost luată după ce, în Biroul Național de Evaluare, mai mulți părinți au refuzat să semneze o declarație potrivit căreia datele cu caracter personal ale candidatului acceptat pot fi prelucrate de Ministerul Educației și Cercetării. Singura variantă a fost menținerea rezultatelor anonime.

Rezultate finale contestații Bacalaureat. S-au depus peste 60.000 de contestații

Rezultate finale contestații Bacalaureat. Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că au fost depuse 62.790 de contestații, după ce ar fost publicate rezultatele inițiale la BAC.

"23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română, 492 de contestaţii au fost depuse la proba de Limba şi literatura maternă, în timp ce la proba obligatorie a profilului- E)c) au fost înregistrate 20.741

de contestaţii. La proba la alegere a profilului şi a specializării- proba E)d) au fost depuse 17.603 contestaţii.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine- sub 650 de contestaţii- în judeţele Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539)", a anunțat MEC.

Citeste si: Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost publicate pe EDU.RO

Contestațiile au fost evaluate între 1 și 4 iulie, iar rezultatele finale au fost publicate duminică, 5 iulie.

Cum și unde poți afla ce notă ai luat la BAC

Rezultate contestații BAC 2020. Candidații au primit un cod unic pe baza căruia își pot verifica notele. Aceasta este premiera în România, atât pentru BAC, cât și pentru absolvenții clasei a VIII-a, la Evaluarea Națională.

Pentru a trece examenul maturității, candidații trebuie să aibă o medie de 6.00

la BAC. Astfel, nota finală din examenele finale este media aritmetică a celor trei note. În special, notele obținute în limba română, istorie și informatică, de exemplu, au fost adunate și împărțite în trei.

Dar asta nu este totul, pentru a susține examenul, candidații trebuie să îndeplinească alte două condiții: recunoașterea/ echivalența tuturor testelor pentru a evalua abilitățile lingvistice și digitale și să susțină toate testele scrise și să obțină o notă (cel puțin 5) în fiecare dintre ele.

Rezultate finale contestații Bacalaureat. Notele anonimizate au fost publicate pe EDU.RO
Rezultate finale contestații Bacalaureat

Sesiune specială pentru candidații afectați de pandemie

Studenții care au fost afectați de pandemia COVID-19 au opțiunea de a susține examenul la o sesiune specială de examen final de liceu. Ministerul a organizat o etapă specială pentru absolvenții de liceu care se aflau în îizolare, carantină sau aveau o febră care depășea limitele admise în ziua testului sau care nu puteau finaliza testele scrise în sesiunea din iunie. O sesiune specială de bacalaureat 2020 va avea loc în perioada 7-12 iulie.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost publicate pe EDU.RO

VIDEO - Marcel Ciolacu, despre Congresul PNL: Câți ani de pușcărie trebuie să le dai lui Orban, lui Bode, lui Cîțu?

România în stare de șoc! Un milionar celebru s-a sinucis! S-a împușcat în gură! Ce l-a determinat să facă acest gest oribil

Rezultatele la Bacalaureat 2020, după contestații, au fost publicate

Note BAC EDU.RO. Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies