Note BAC EDU.RO. Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

Note BAC EDU.RO. Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

Note BAC EDU.RO. Prima sesiune de BAC s-a încheiat, iar acum elevii așteaptă cu nerăbdare să-și afle notele.


In articol:

 

Rezultatele sunt afișate începând de marți, până la ora 12:00, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, însă pot fi găsite și la avizierele școlilor. Un lucru diferit fața de anii precedenți, este acela că notele de la BAC 2020 din acest an vor fi anonimizate, adică fiecare candidat va putea să își consulte doar notele personale.

Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

“Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal”, declara recent secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcari.

Note BAC EDU.RO. Cum și unde poți afla ce notă ai luat la BAC

Candidații au primit un cod unic pe baza căruia își poate consulta notele. Acest lucru fiind o premieră în România, atât la BAC cât și Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Pentru a promova examenul maturității, candidații trebuie să aibă media 6,00 la Bacalaureat la cele trei sau patru probe pe care le-au susținut. Astfel, nota finală de la Bacalaureat este media aritmetică a celor trei note. Mai exact, notele obținute la Limba Română, Istorie și Informatică, de exemplu, adunate și împărțite la trei.

Însă asta nu este tot, candidații mai trebuie să întrunească alte două condiții de promovare a examenului: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea.

Note BAC EDU.RO. Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

Ce se întâmplă dacă aţi pierdut codul?

În cazul în care un elev pierde biletul cu codul unic, nu este reprezintă o tragedie, subliniază secretarul de stat în Ministerul Educaţiei. Şcoala are evidența în catalogul Centrului de examen, în aplicația Evaluării Naționale există acel cod, care îi va fi comunicat elevului, la nevoie, spune aceasta.

“Eu cred că sistemul nu are de ce să aibă erori, noi colaborăm cu o firmă care toată această platformă, toată baza de date, și sunt bine realizate. Inspectoratele au fost informate ce au de făcut și cred că informaticienii și-au făcut treaba foarte bine”, a mai precizat Luminiţa Barcari.

Când se depun contestațiile

Examenul de BAC din acest an a început luni, 22 iunie, atunci când candidații au avut de susținut proba la Limba și literatura română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării a avut loc joi, 25 iunie.

Contestațiile pot fi depuse tot marți, 30 iunie, atunci când sunt afișate rezultatele, în intervalul orar 16:00 – 20:00, însă se extind și miercuri, pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. Contestațiile pot fi depuse și online.

Citeste si: Rezultate Bacalaureat 2020. Lista cu rezultatele anonimizate

Citeste si: Rezultate BAC 2020 edu.ro: lista oficiala pe judete

Tot ce au de făcut absolvenții este să completeze, să semneze și să depună online o declarație în care să menționeze că au luat la cunoștință că nota acordată se poate modifica în ambele sensuri. Atunci când discutăm despre candidați minori, declarația-tip este semnată de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor.

Sesiune speciala BAC. Elev examen BAC

Sesiune specială pentru candidații afectați de pandemie

Elevii care au fost afectați de pandemia de COVID-19 au posibilitatea să susțină examenul într-o sesiune specială de Bacalaureat.

Ministerul a organizat o etapă specială care se adresează absolvenților de liceu care au fost în izolare, carantină sau care au prezentat febră peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care nu au putut finaliza probele scrise în sesiunea din iunie. Sesiunea specială de Bacalaureat 2020 urmează să se desfășoare între 7 și 12 iulie.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate