Retete albusuri: ce sa faci cu albusurile de ou ramase

Albusuri de ou

Retete albusuri: cum sa folosesti albusurile de ou care iti raman in plus. Nu trebuie sa le arunci.


In articol:

Daca ai gatit in aceasta perioada o serie de preparate la care ai folosit doar galbenusul din ou, nu te gandi sa arunci albusurile care ti-au ramas. Fie ca vorbim de diverse creme sau de maioneza, albusul este inlaturat de multe ori si ramane nefolosit.

Iata o serie de retete delicioase la care albusul este ingredientul principal.

Citeste si: Oua toxice: cum iti dai seama cand devin ouale toxice

Citeste si: Oua umplute: reteta originala usor de preparat

Retete albusuri: omleta din albusuri

Albusuri de ou

Cel mai la indemana preparat pe care il poti face cu albusurile ramase este omleta din albusuri. Nu va fi la fel de gustoasa ca cea care include galbenusuri, insa va fi mult mai sanatoasa si este indicata in special celor care vor sa slabeasca.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: albusuri de la 4 oua, o ceapa, ciuperci, cascaval, ulei de masline, sare si piper.

Incepe prin a pate albusurile foarte bine intr-un bol, nu uita sa adaugi un praf de sare. La final lasa-le sa se odihneasca si, intre timp, taie in bucatele mici ceapa si ciupercile. Pune-le la calit intr-o oala incinsa in care ai adaugat in prealabil uleiul de masline.

Dupa ce s-au rumenit adauga albusurile si pune capacul peste cratita. Asigura-te ca lasi focul la nivel redus. Dupa aproximativ 5 - 7 minute intoarce omleta, adauga cascavalul ras si pune capacul. Lasa omleta la gatit pentru inca 5 minute.

La final portioneaz-o, adauga in farfurie cantitatea dorita si pune piper dupa gust.

Citeste si: Adevarul despre tofu: cat de toxica este de fapt branza tofu

Retete albusuri: cum sa faci bezele din albusuri

Albusuri de ou

Poti folosi albusurile ramase si pentru a face niste bezele delicioase. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: albusurile de la patru oua, 250 de grame de zahar, zeama de lamaie (aproximativ o lingura), esenta de vanilie.

Modul de preparare este foarte simplu: se bat albusurile impreuna cu zeama de lamaie timp de 5 minute, pana cand se obtine o spuma bogata. Ulterior se incorporeaza zaharul treptat, pana cand obtinem un fel de pasta.

Adaugam esenta de vanilie, mai batem compozitia pentru 5 minute dupa care o portionam si punem bezelele inca necoapte intr-o tava captusita anterior cu hartie de copt.

Se lasa la cuptor la aproximativ 90 de grade pentru doua ore. Mare atentie: bezelele nu trebuie sa isi schimbe culoarea. Daca acest lucru se intampla, inseamna ca s-au gatit prea mult.

Citeste si: 10 greseli frecvente pe care le faci atunci cand fierbi paste

Retete albusuri: le poti congela

Albusuri de ou

O solutie la care nu toata lumea se gandeste: daca ti-au ramas albusuri, le poti congela pentru a le folosi ulterior. Congelatorul nu le afecteaza, iar albusurile pot fi pastrate in acest fel pentru o perioada de pana la un an.

Tot ce trebuie sa faci este sa le pui intr-o punga pe care sa o inchizi cum trebuie. Cand le scoti de la congelator, lasa-le sa se dezghete complet la temperatura camerei.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate