Reteta de post - Mancare de prune uscate cu orez

Din zona Horezu, judetul Valcea, va prezentam o reteta delicioasa: Mancare de prune uscate cu orez.


In articol:

Reteta de post - Mancare de prune uscate cu orez - Ingrediente

400 g prune uscate, o jumatate de cana de orez, o ceapa, untelemn, sare

Citeste si: Maioneza de post: cum faci ca sa iti iasa la gust fix ca maioneza cu ou

Citeste si: Șnițele de cartofi cu ceapă verde și cașcaval

Citeste si: Orez cu legume. Rețetă mănăstirească care te face să te lingi pe degete

Reteta de post - Mancare de prune uscate cu orez - Mod de preparare

Prunele, daca sunt foarte uscate, se pun de cu seara in apa rece. Ceapa se curata, se spala si se caleste in untdelemn incins, se adauga prunele, apoi apa si se lasa la fiert. Cand sunt aproape fierte se pune orezul (spalat si tinut in apa rece) si se lasa la clocotit. Apoi se adauga sarea, se condimenteaza dupa gust, se mai lasa sa dea cateva clocote si sa la o parte de pe foc.

Citeste si: Reteta de post: parjoale de cartofi ca la bunica

Citeste si: Trei retete de post pentru cele mai gustoase mese in familie

Citeste si: Chiftelute din linte. Reteta de post ieftina si cu preparate la indemana

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate