Ingrediente pentru chiftele de post cu cartofi și orez
6 cartofi potriviți
50g orez
2 morcovi
1 ceapă
2 linguri de pesmet
o legătură pătrunjel
4 căței usturoi
2-3 linguri ulei
sare
piper
Citeste si: Reteta de post- Dovlecei pane de post
Citeste si: Reteta de post- Mancare de prune uscate cu orez
Citeste si: Reteta de post: parjoale de cartofi ca la bunica
Mod de preparare chiftele de post cu cartofi și orez
Pune cartofii în coajă la fiert și lasă-i să se răcorească bine după ce s-au gătit.
Fierbe orezul separat în 3 măsuri de apă până îl transformi în pilaf.
Curăță morcovul și dă-l pe răzătoarea mică, apoi toacă ceapa mărunt.
Călește ceapa și morcovul în 2-3 linguri de ulei, adaugă apă cât să le acopere și lasă la foc mic până când apa se va evapora complet, iar legumele sunt gătite.
După ce cartofii s-au răcorit, curăță-i de coajă și dă-i pe răzătoarea mare.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Peste cartofii răzuiți adaugă legumele călite, orezul, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul dat prin presă, sare și piper după gust.
Amestecă bine compoziția apoi, cu mâinile înmuiate în puțin ulei, formează chifteluțele pe care le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace chifteluțele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când s-au rumenit frumos.
Servește cu poftă alături de o salată de legume crude sau alături de alte garnituri!
sursa: paginidebucate.ro
Citeste si: Pancakes de post. Rețetă cu mere și banane
Citeste si: Chifle Kaiser. O rețetă delicioasă de pâinici făcute în casă
Citeste si: Cheesecake cu Nutella. Rețeta extravagantă fără coacere