Rețetă: alivenci moldovenești. Aliveci moldovenesc, cunoscută popular și drept plăcinta ciobanului, este o gustare care-ți încântă papilele gustative.
Rețetă: alivenci moldovenești. Ingrediente
- 250 g mălai
- 1 l lapte
- 5 ouă
- 500 g brânză de vaci
- 100 g brânză de oaie
- 200 ml smântână
- 70 g unt
- 1 linguriță sare
- Rețetă: alivenci moldovenești. Prăjitura pe care nu o poți refuza
Rețetă: alivenci moldovenești. Mod de preparare
Rețetă: alivenci moldovenești.
Rețetă: alivenci moldovenești. Brânza se mărunțește cu furculița, într-un castron separat, sau daca e mai tare o puteți da pe răzătoarea mică.
Citeste si: Chef Joseph Hadad, prima reacție după ce a ajuns de urgență la spital! "Dragii mei..."
Citeste si: Cheesecake, prăjitura-minune. Rețeta fără coacere care te scoate din orice încurcătură
Citeste si: Tu cum mananci COZONACUL? Este gresit! Iata cum se consuma cozonacul, potrivit specialistului
Rețetă: alivenci moldovenești. Terciul de mămăligă se amestecă cu crema de brânză, apoi încorporați albușurile, cu mișcări ample. Se unge o tavă cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt, după care turnați compoziția în tavă.
Rețetă: alivenci moldovenești. În cazul în care doriți, puteți presăra deasupra cașcaval ras. Se dă cuptorul la foc mediu, pentru 35-40 minute sau până când vedeți că se rumenește la suprafață. Desertul se servește cald, cu smântână cremoasă deasupra.