Restricțiile revin în România începând cu 26 august! Ce este interzis să facem

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 aug 2021, 10:35
Care sunt restricțiile reintroduse în România?
Sursa: PixaBay

Valul patru al pandemiei de Covid-19 deja afectează România. Masca devine obligatorie din nou în aer liber.

Valul patru al pandemiei de Covid-19 lovește deja România! Nunțile, evenimentele și restaurantele sunt din nou interzise. Masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în aer liber, de asemenea, este obligatorie și la locul de muncă în două localități în care infectările cu Covid-19 au depășit în ultimele 14 zile rata de trei la mia de locuitori. 

Valul patru al pandemiei aduce restricțiile înapoi

Comuna dâmbovițeană Morteni prezintă o rată de infectare de 4,47 la mia de locuitori. Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a hotărât, miercuri, readăugarea restricțiilor conform prevederilor legale. 

Citeste si: Restricții de circulație pe timpul nopții în România?! Raed Arafat a anunțat când se vor impune

Așadar, la Morteni, în judeţul Dâmboviţa, 12 dintre cei 2.682

de locuitori sunt confirmaţi ca fiind purtători ai virusului SARS-CoV-2. În de 24 de ore, de marţi până miercuri, au fost declarați infectați cu COVID-19 trei localnici.

În condiţiile în care rata de infectare a ajuns la 4,47 la o mie de locuitori, Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a luat miercuri hotărârea prin care instituie măsurile potrivite depășirii ratei de peste 3 la mia de locuitori al incidenţei cumulate la 14 zile prevăzute de H.G.

nr. 826/05.08.2021 prin care a fost extinsă starea de alertă pe teritoriul României.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

S-au închis restaurantele, cafenelele, barurile și sălile de jocuri de noroc

Potrivit hotărârii CJSU Dâmboviţa, „se aprobă instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice, staţii pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare de pe raza comunei Morteni”.

Citeste si: Bulgaria așteaptă 250.000 de turiști până sfârșitul sezonului estival. Țara rămâne în continuare în zona verde

O decizie asemănătoare a fost luată marţi, de CJSU Cluj şi se aplică localităţii Margău, unde rata de incidență a infectărilor cu COVID-19 în ultimele 14 zile a depăşit de asemenea rata de trei la mia de locuitori, înregistrând o incidență de 5,58 cazuri la mia de locuitori. 

Așadar, sunt interzise organizările de concerte, festivaluri în aer liber, activităţi sportive, spectacole de tip drive in. În plus, se interzice organizarea de evenimente private cum sunt nunţile şi botezurile.

De asemenea, autorităţile au declarat că sunt închise şi restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de jocuri de noroc şi piscinele, iar accesul in restaurantele, cafenelele din interiorul hotelurilor este permis numai persoanelor care sunt cazate în unităţile cu pricina.

 

 


În ediția de joi, 23 mai, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian și Roberta s-au surprins reciproc unul pe celălalt, iar cu ocazia zilei de naștere a concurentului, cei doi și-au dus relația la un nou nivel.