Restricții dure pentru românii nevaccinați! Guvernul a stabilit lista măsurilor. La ce trebuie să se aștepte persoanele care nu s-au imunizat

,
Restricții dure pentru românii nevaccinați. Guvernul a stabilit lista măsurilor
La ce trebuie sa se astepte persoanele nevaccinate?

Guvernul va stabili ce restricții vor fi impuse românilor care nu s-au vaccinat împotriva coronavirus. La ce trebuie să se aștepte persoanele care nu s-au imunizat?


In articol:

Guvernul va stabili restricții pentru persoanele nevaccinate. Ministrul Sănătății a precizat că vor exista constrângeri, exclusiv pentru românii nevaccinați, și afirmă că acestea vor fi impuse în funcție de gradul de infectare cu noul coronavirus pentru fiecare localitate în parte.

Restricții dure pentru românii nevaccinați

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, încearcă stimularea campaniei de vaccinare prin alocarea de  bonurilor de masă persoanelor care s-au imunizat. Acestea ar urma să aibă o valoare de 100 de lei. Persoanele care s-au vaccinat deja nu vor fi nici ele trecute cu vederea, în cazul lor se va organiza o loterie.

Restricții dure pentru românii nevaccinați. Guvernul a stabilit lista măsurilor
Ioana Mihaila, despre stimularea campaniei de vaccinare

”Unele măsuri vor rămâne valide, cum este purtarea măștii în spațiile închise, așa cum probabil că va rămâne valabilă și lipsa de mască în birouri atunci când este vorba de persoane vaccinate. Când ne gândim la măsuri de prevenție vizăm persoanele nevaccinate și netestate, în spațiile publice închise neesențiale”, a declarat Ioana Mihăilă.

Citeste si: Când vine, de fapt, valul 4 al pandemiei în România? Specialiștii anunță o creștere de peste 1.600 de cazuri zilnic

Până la acest moment, 14.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În timp ce, 4.945.811

au schema completă de la începutul campaniei. Din 313 cazuri confirmate cu varianta Delta a virusului Covid-19, 62 dintre ei erau deja vaccinați.

Restricții dure pentru românii nevaccinați. Guvernul a stabilit lista măsurilor
313 cazuri de infectări cu versiunea Delta

Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV),  din 313 cazuri de infectare confirmate cu varianta Delta, 62 fuseseră vaccinați, adică 19,8%.

”Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”, afirmă sursa citată. 

”Eliminăm îngrijorările doar prin vaccinare! Au fost confirmate 2.042 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 313 sunt cu varianta Delta. Dintre cele 313 cazuri confirmate cu varianta Delta, 62 (19,8%) fuseseră vaccinate: 3 incomplet şi 59 complet vaccinate (18,8% din total)”, anunţă CNCAV, citând un document elaborat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Situația epidemiologică din România se degradează de la o zi la alta, numărul cazurilor de coronavirus este în creștere, iar campania de vaccinare merge din ce în ce mai prost.

Citeste si: Un virus letal a fost descoperit pentru prima dată în vestul Africii. O persoană infectată a murit

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bilanț coronavirus 11 august 2021: Număr ALARMANT de pacienți la ATI! Crește și numărul cazurilor noi și al deceselor!

Polonia prelungeşte starea de urgenţă la frontiera cu Belarusul

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Când vine, de fapt, valul 4 al pandemiei în România? Specialiștii anunță o creștere de peste 1.600 de cazuri zilnic

Bonuri de masă pentru persoanele care vor să se vaccineze. Măsura intră în vigoare de astăzi. Ce valoare au tichetele?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies