Repartizare licee 2020. Elevi cu 10 pe linie au ratat admiterea la liceu. Un nou scandal la Evaluarea Națională

,
Repartizare licee 2020. Elevi cu 10 pe linie au ratat admiterea
Repartizare licee 2020. Elevi cu 10 pe linie au ratat admiterea

Repartizare licee 2020. Un nou scandal la Evaluarea Națională, după ce mai mulți elevi cu 10 pe linie au ratat admiterea la liceu.


In articol:

 

Repartizare licee 2020. Peste 2.000 de elevi din toată țara, care au susținut examenul de Evaluare Națională în acest an, au rămas nerepartizați la liceu, deoarece nu au completat corect formularul de admitere.

În această situație, au fost în special elevii cu note foarte mari, care nu au trecut mai multe opțiuni pentru liceu, convinși că vor ajunge acolo unde vor.

Anul acesta, din cauza unei pandemiei, mediile școlare au fost mai mari decât de obicei. O contribuție semnificativă care a dus la creșterea mediei cu aproape un punct în comparație cu anul școlar precedent a fost faptul că au fost semnificativ mai puțini elevi.

Citeste si: Admitere liceu 2020 edu.ro: listele complete pe judete. Afla aici la ce liceu ai intrat

Citeste si: Admitere la liceu 2020. Etapa specială a Evaluarii Naționale a schimbat ierarhia elevilor

Citeste si: Rezultatele la Bacalaureat 2020, după contestații, au fost publicate

Drept urmare, lupta pentru locurile de liceu a fost mult mai acerbă.

Mulți elevi cu note bune care nu și-au evaluat corect șansele și au completat incorect opțiunile de admitere au fost omiși și acum trebuie să se aplice la școli profesionale sau liceele care mai au locuri libere.

Repartizare licee 2020. Elevi cu 10 pe linie au ratat admiterea la liceu

Doi studenți din Giurgiu, care doreau să studieze la un colegiu de elită din Capitală, au rămas nedepărtați, deși media lor depășește 9,50.

Primul dintre ei a absolvit liceul cu 10 pe linie, iar acum a putut ajunge la colegiul tehnic din județul său. După prima sesiune de recrutare, au rămas doar 3400 de locuri în toată țara, majoritatea în București (peste 1800). Nu există locuri vacante în unele județe, de exemplu, în Ialomița, 195 de candidați nu au fost separați.

Repartizare licee 2020.  Greșeala făcută de elevi a fost că s-au orientat după mediile de admitere din anii precedenți, însă la examenele din această vară notele au fost cu un punct mai mari decât de obicei.

Repartizare licee 2020. Elevi cu 10 pe linie au ratat admiterea
Repartizare licee 2020. Elevi cu 10 pe linie au ratat admiterea

Repartizare licee 2020. "Anul acesta mediile au fost foarte mari"

”Au refuzat să completeze toate opțiunile posibile. Mai ales copiii cu medii peste 8 și-au dorit să ajungă la licee, colegii foarte bune, ceea ce nu a fost posibil pentru că anul acesta mediile au fost foarte mari”, a declarat Letiția Neamțu, director la o școală gimnazială din Brașov.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Mesajul dur al unui medic pentru cei care nu cred în coronavirus: "Hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți"

Relațiile dintre SUA și Rusia, la un minim istoric: rușii care viză în America devin 'persoane homeless'

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Nelu Tataru: "Suntem singura tara din Europa care nu are in acest moment...

Virgil Musta: "Pacinentii vin, ne anunta ca au covid si pleaca. Au aparut focare in oras"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies