Recuperarea medicala in cel mai scurt timp!

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 07 sep 2020, 21:30

Datorită ritmului alert al vieții noastre actuale, pentru noi ca pacienți eficienta tratamentelor este calculata in functie de cea ma scurta perioada de recuperare medicala.

Indiferent de tipul interventiei chirurgicale suferite, daca acest interval de recuperare este redus și ne putem intoarce cât mai rapid la activitatile noaste curente, inseamna ca procedura a fost una de succes. Un centru medical ce ne ofera astfel de servicii este primul pe lista noastră atunci cand vrem să recurgem la o metoda actuală de tratament. Ozonoterapia, care contribuie la reducerea consumului de medicamente și la injumatatirea perioadei de recuperare medicala este de aceea o procedura de recuperare medicala extrem de apreciată și solicitată la ora actuala, ce merita incercata de orice pacient.

Intrebari frecvente: Domnule dr. Adrian Stanescu, sunteti directorul medical al unui spital privat, spitalul Oxxygene, aflat la granita intre Bucuresti si Otopeni unde am aflat ca se face o recuperare medicala ce combina procedurile de fiziokinetoterapie bine cunoscute cu ozonoterapia. Povestiti-ne in ce consta aceasta si care sunt avantajele acestei noi abordari?

Dr. A. Stanescu: Buna ziua!Tot mai multi pacienti ni se adreseaza pentru acest tip de terapie combinata in care punctul forte este cresterea vitezei de recuperare medicala, in orice patologie in care este necesara recuperarea – si aici vorbim de problemele postoperatorii ortopedice, neurologice, post accidente rutiere dar si reumatice, artrozice. Practic, utilizarea combinata a fizioterapiei (utilizand cea mai noua aparatura din domeniu) cu ozonoterapia duc la o recuperare medicala intr-un timp de cel putin doua ori mai scurt decat fara aceasta terapie cu ozon!

Intrebari frecvente: Puteti sa ne dati astfel de exemple?

Dr. Stanescu: Pot sa va spun cazul recent al unui pacient relativ tanar, in varsta de 50 de ani, care dupa un accident de motocicleta a suferit o interventie ortopedica la nivelul membrului inferior si apoi i s-a recomandat recuperarea medicala. Urmand un astfel de program de recuperare medicala de 2 saptamani, propus de medicul nostru specializat, un medic primar de recuperare cu o experienta de peste 25 de ani, el a recuperat mersul fara sprijin, ba chiar la sfarsitul acestei perioade putea alerga pe banda medicinala, gratie acestui program combinat in care folosim si ozonoterapia. Ortopedul ii spusese ca se va recupera in trei luni asa ca a fost o surpriza uriasa pentru el sa se recupereze atat de repede!

Intrebari frecvente: Sa o luam pe rand. Pentru recuperarea medicala clasica ce aparatura folositi?

Dr. Stanescu: Avem in dotarea compartimentului de recuperare medicala aparatura de electroterapie, ultrasunete, crioterapie, laser scan, magnetoscan, infrarosii, tecar, etc. Deasemenea la recomandarea medicului de recuperare se poate face si hidroterapie cu dus subacvatic sau bai galvanice. Kinetoterapie se efectueaza cu biciclete pasive, roata de umar, banda de alergat dupa un program complex efectuat de un kinetoterapeut cu facultatea de kinetoterapie. Masajul terapeutic este o alta componenta importanta a recuperarii medicale.

Intrebari frecvente: Spuneti-ne acum cateva cuvinte despre beneficiile ozonoterapiei in recuperarea medicala. Tot mai multi oameni au auzit de ozonoterapie dar nu stiu daca este un tratament medical sau complementar?

Dr. Stanescu: Am sa incerc sa fiu cat mai explicit. Oxigen-ozonoterapia este o metodă inovatoare de tratament medical, nemedicamentos (desi in unele state europene oxigenul este considerat medicament) care foloseşte un amestec de oxigen și ozon. Ozonoterapia modernă permite scăderea consumului de medicamente şi implicit, reduce reacţiile secundare provocate de acestea. Deasemenea, asa cum spuneam mai devreme reduce cel putin la jumatate timpul de recuperare medicala.

Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societatea Europeana de Ozonoterapie și sunt incluse în soft-ul de lucru al Generatorului de ozon, fapt care exclude posibilitate unor erori de dozare a ozonului. Noi beneficiem de aparatura si dispozitive de unica folosinta din Germania, acolo unde exista o experienta vasta in utilizarea acestor proceduri cu ozon.

Daca vorbim de beneficiile terapiei cu ozon o sa le enumar pe cele mai importante care ajuta in recuperarea medicala. In primul rand efectul imediat al oxigenarii sangelui si al tesuturilor accelereaza refacerea acestora, previne infectia locala si scade durerea. De altfel terapia efectuata anterior operatiei cu doua zile poate scadea impactul operator asupra organismului tocmai pentru aceste motive. Nu pot sa nu fac o mica paranteza sa va spun de un pacient de-al nostru, care efectua de mai mult timp terapia cu ozon si caruia, inaintea operatiei de ruptura de menisc i-am propus o sedinta de ozonoterapie . Rezultatul? Era singurul pacient care mergea la sala de pansamente fara sa aiba genunchiul umflat dupa operatie iar recuperarea medicala efectuata ulterior la noi a durat o saptamana!

Dar cele mai importante beneficii pe recuperare se datoreaza actiunii ozonului, care actionand ca un mesager la nivelul ADN-ului scade inflamatia si implicit durerea la nivelul articulatiilor afectate de boala. Totodata imbunatateste vitalitatea tesuturilor afectate, iar pacientul care efectueaza aceasta terapie cu ozon datorita extragerii de radicali liberi, tot prin actiune la nivelul ADN, se simte plin de energie si isi recapata functionalitatea in totalitate.

Intrebari frecvente: Este extraordinar ce ne povestiti! Practic, m-ati convins sa vin la o sedinta de oxigen-ozonoterapie cu sau fara recuperare medicala, pentru ca inteleg ca oricine vrea sa isi recapete vitalitatea poate apela la ea!

Dr. Stanescu: Asa este, aveti dreptate, traim intr-o societate stresanta care ne consuma toata energia! Personal beneficiez de aceasta terapie, efectuata lunar, de intretinere si ma simt foarte energic la varsta mea, caci trebuie sa recunosc nu mai sunt nici eu asa de tanar!

Intrebari frecvente: Domnule dr. Adrian Stanescu, in incheiere ce sfaturi ne mai dati pentru a ramane mereu tineri?

Dr. Stanescu: Este foarte simplu! Puteti citi cartea mea „Hai sa traim mult si bine!”, aparuta anul trecut atat in librariile din tara cat si in mediul virtual, in care veti gasi si „Retete de viata lunga si sanatoasa!” Este foarte important sa actionam din timp decat sa tratam boli ce pot fi prevenite! Deasemenea puteti vedea abordarea noastra urmarind site-ul si pagina noastra de socializare.

Asadar, daca suferim de probleme postoperatorii ortopedice, neurologice, post accidente rutiere etc. și avem nevoie de o recuperare medicală accelerat, noile metode puse la dispozitie de spitalul Oxxygene, in special oxigen-ozonoterapia, ne pot ajuta să ne refacem cat mai rapid din punct de vedere medical si sa ne intoarcem cat mai repede la rutina vietii noastre cotidiene.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!