Recesiunea mondială cauzată de coronavirus ar putea fi mai rea decât în timpul crizei financiare

,

Pandemia de coronavirus va provoca o recesiune economică mondială în 2020 care ar putea fi mai puternică decât cea din timpul crizei financiare din 2008-2009


In articol:

Pandemia de coronavirus va provoca o recesiune economică mondială în 2020 care ar putea fi mai puternică decât cea din timpul crizei financiare din 2008-2009, dar activitatea economică mondială ar urma să crească în 2021, a declarat luni Fondul Monetar Internațional, potrivt La Tribune, citat de Rador.

Recesiunea mondială care va urma pandemiei de coronavirus ar putea fi mai rea decât cea care a venit după criza financiară din 2008

, a avertizat luni directoarea generală a FMI, Kristalina Georgieva, într-o teleconferință cu G20.

Într-un comunicat, ea subliniază că i-a avertizat pe miniștrii de finanțe și pe bancherii centrali că perspectivele de creștere mondială sunt “negative” pentru 2020 și arată că trebuie să ne așteptăm la “o recesiune cel puțin la fel de gravă ca în timpul crizei financiare mondiale, dacă nu mai rea”.

În 2009, PIB mondial a scăzut cu 0,6%, potrivit datelor FMI. Doar pentru economiile avansate scăderea a fost de 3,16% și de 4,08% pentru țările zonei euro. “Dar așteptăm o relansare în 2021”, a adăugat ea mai optimist. Totuși, “ pentru a ajunge aici, este primordial să se dea prioritate izolării și să se întărească sistemele de sănătate ”, peste tot în lume. “ Impactul economic este și va fi grav, dar cu cât este oprit virusul mai repede, cu atât va fi relansarea mai rapidă și mai puternică”, a mai estimat ea, potrivit hotnews.ro.

Pandemia de coronavirus a constrâns multe țări să ia măsuri draconice – suspendarea liniilor aeriene, închiderea magazinelor, barurilor și restaurantelor și izolarea a milioane de persoane, marcând o oprire a activității economice din lume.

Fondul Monetar Internațional a subliniat de altfel că susține “ ferm măsuri bugetare extraordinare pe care multe țări le-au luat deja pentru a întări sistemele de sănătate și a proteja muncitorii și companiile respective”.

Șefa instituției de la Washington a îndemnat totuși la eforturi mai mari, subliniind că economiile avansate sunt “în general mai bine plasate pentru a răspunde crizei”, în timp ce multe piețe emergente și țări cu venit mic sunt “confruntate cu provocări importante”.

Ea precizează că investitorii au retras deja 83 de miliarde de dolari de pe piețele emergente de la începutul crizei, “cea mai importantă ieșire de capitaluri înregistrată vreodată”.

Suntem deosebit de îngrijorați de țările cu venituri mici în situație de supraîndatorare – o chestiune la care lucrăm în strânsă colaborare cu Banca Mondială”, a arătat ea de asemenea, mai scrie hotnews.ro.

 

Citeste si: Coronavirus Romania- 12 decese cauzate de coronavirus si 794 de persoane infectate

Citeste si: Cîţu: Joi va fi dată OUG care permite amânarea ratelor la bănci

Citeste si: Coronavirus- Oamenii din Hubei sunt liberi! China a ridicat restrictiile

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Dan Cruceru i-a anuntat pe concurenti de pandemia de coronavirus! "Vreau sa va aduc in atentie o situatie importanta"

Aroganța are un preț usturător: a intrat cu mașina pe plaja din Constanța și a primit o amendă URIAȘĂ/ FOTO

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Faimosii, victorie dramatica in jocul pentru comunicare! Cine a adus punctul decisiv

Teodor Meleșcanu, dezvăluiri inedite aseară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies