Cîţu: Joi va fi dată OUG care permite amânarea ratelor la bănci

,

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă care va permite amanarea ratelor


In articol:

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat la Digi24 că în şedinţa de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă care va permite companiilor şi persoanelor fizice care au de suferit, financiar, din cauza coronavirusului, să primească o amânare a plăţii ratelor la bănci.

Aceasta, după ce BNR a anunţat că o astfel de amânare nu va mai transforma creditele într-unele neperformante, iar băncile nu vor mai fi nevoite să blocheze rezerve pentru ele.

Este o decizie a Asociaţiei Europene a Băncilor. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o soluţie pentru tot sistemul bancar, pentru toţi clienţii”, a spus Cîţu la Digi24.

El a precizat că joi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă, în şedinţa de Guvern, iar aceasta va permite amânarea ratelor pe o perioadă mai mare decât cea a stării de urgenţă, având în vedere că efectele crizei economice generate de pandemia de coronavirus se vor prelungi.

„Ne gândim că şi după această perioadă va fi nevoie de un timp pentru a reveni la normal”, a spus el.

Întrebat dacă este vorba despre o amânare pentru o perioadă „mai aproape de 3 luni sau mai aproape de 6 luni”, Cîţu a răspuns: „Mai aproape de 6 luni”.

Aici va fi implicat şi statul, dar nu vom discrimina, cei care vor cere vor avea acces la această facilitate”, a mai spus ministrul.

El a spus că este vorba atât despre persoane fizice, cât şi despre persoane juridice şi că nu există condiţionalităţi sau de documente justificative pentru a obţine amânarea plăţii ratelor.

Cei care au nevoie de păsuire vor putea accesa această facilitate”, a adăugat el.

Citeste si: Coronavirus- Oamenii din Hubei sunt liberi! China a ridicat restrictiile

Citeste si: BNR, veste buna pentru romanii cu credite! Ce a decis Banca Nationala in aceasta perioada dificila cauzata de coronavirus

Citeste si: Mesajul unui fost campion olimpic la înot infectat cu coronavirus: "A fost cel mai rău virus pe care l-am suportat vreodată"

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Gratiela Duban, eliminata de la Survivor Romania! Prima reactie a ei dupa anunt

ULTIMĂ ORĂ JAF la Baroul Timiș: hoții au FUGIT cu 50.000 de lei

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Dan Cruceru i-a anuntat pe concurenti de pandemia de coronavirus! "Vreau sa va aduc in atentie o situatie importanta"

Faimosii, victorie dramatica in jocul pentru comunicare! Cine a adus punctul decisiv

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies