Tragedia a avut loc chiar în ziua în care echipa fanion a Olteniei disputa un derby important împotriva FCSB-ului la București.
Citește și: Doliu în lumea sportului! A murit un fotbalist de legendă. Acesta a jucat împotriva României la Mondiale
A murit fostul mare fundaș Constantin Bâtlan
Anunțul despre trecerea în neființă a fostului mare fundaș a fost făcut de Universitatea Craiova prin intermediul canalelor oficiale de comunicare.
„Veste tristă: astăzi ne-a părăsit Constantin Bâtlan, fostul jucător al Științei. Mulțumim pentru toate amintirile de neuitat. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Universitatea Craiova pe pagina oficială de Facebook.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Cine a fost Constantin Bâtlan
Originar din Constanța, Constantin Bâtlan a debutat în fotbalul mare în 1959, în tricoul celor de la Farul. Cariera sa a fost strâns legată de Universitatea Craiova, echipă la care a ajuns la doar 18 ani, adus de celebrul Ion Constantinescu, cunoscut sub porecla „Hamlet”. A evoluat pentru „Știința” în două perioade, 1960–1962 și 1964–1972, iar între timp, între 1962 și 1964, a fost legitimat la Poli Timișoara.
A încheiat cariera de jucător la Electroputere Craiova.Citește și: Doliu în lumea sportului! Fostul internațional a murit la doar 37 de ani, în urma unor probleme cardiace
Potrivit Fanatik, Constantin Bâtlan a făcut parte din echipa care a disputat primul meci oficial al Universității Craiova pe stadionul „Central”, o bornă istorică pentru club. După retragerea din activitate, a rămas aproape de club și s-a implicat activ în întreținerea gazonului de pe arena craioveană.
Mai mult, a fost unul dintre ambasadorii Universității, alături de alte nume grele precum Silvian Cristescu, Rodion Cămătaru și Sorin Cârțu.Un alt moment remarcabil din cariera sa a fost victoria cu reprezentativa de juniori a României, când a cucerit trofeul UEFA pe stadionul „23 August” din Capitală, în fața a 80.000 de spectatori, un moment de glorie pentru fotbalul românesc al acelor vremuri.