Taietei cu lapte

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 02:54

Cost estimativ: 20 lei pentru 4-6 persoane

 

Taietei cu lapte
Cost estimativ: 20 lei pentru 4-6 persoane:
Ingrediente
1 litru lapte
O lingurita vanilie extract
50 g zahar
Pentru aluatul de fidea:
1 ou
100 g faina
Un praf de sare
Mod de preparare
Se face un aluat de paste din un ou si faina, se pune in robotul de bucatarie unde se proceseaza maxim 30-40 de secunde, unde aluatul ar trebui sa arate ca un nisip ud.
Se scoate pe blatul de bucatarie si se mai framanta putin pana capata o consistenta ferma dar elastica.
Se intinde aluatul in 2 fasii de maxim 1mm grosime si se ruleaza, apoi cu un cutit se taie foarte foarte fin in fasii de fidea.
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul (pentru a nu da in foc) si extractul de vanilie.
Cand a inceput sa fiarba, se adauga un praf de sare si fideaua.
Se fierbe inca 3 minute si se da jos de pe foc.

Ingrediente

1 litru lapte
O lingurita vanilie extract
50 g zahar

Pentru aluatul de fidea:
1 ou
100 g faina
Un praf de sare 


Mod de preparare

Se face un aluat de paste din un ou si faina, se pune in robotul de bucatarie unde se proceseaza maxim 30-40 de secunde, unde aluatul ar trebui sa arate ca un nisip ud.


Se scoate pe blatul de bucatarie si se mai framanta putin pana capata o consistenta ferma dar elastica.
Se intinde aluatul in 2 fasii de maxim 1mm grosime si se ruleaza, apoi cu un cutit se taie foarte foarte fin in fasii de fidea.
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul (pentru a nu da in foc) si extractul de vanilie. 
Cand a inceput sa fiarba, se adauga un praf de sare si fideaua.

Se fierbe inca 3 minute si se da jos de pe foc.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: