Ciuperci cu sos alb
Cost estimativ: 25 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
1 kg ciuperci proaspete
2 cepe rosii
2-3 catei de usturoi
Dafin, cimbru, sare piper, ulei de masline
350 g smantana dulce de gatit
Un praf de nucsoara
30 ml brandy
O legatura patrunjel
Paine prajita pentru servit
Mod de preparare
Se curata ciupercile, se taie in sferturi si se prajesc la foc iute, intr-o lingura de ulei de masline,
pana devin aurii.
Intr-o tigaie separata, se caleste ceapa tocata julienne, impreuna cu usturoiul zdrobit, sare, piper, dafin, cimbru si nucsoara.
Cand s-au colorat putin, se flambeaza cu putin brandy, iar cand s-a evaporat alcoolul, se adauga ciupercile si smantana. Se fierbe cateva clocote, apoi se ia de pe foc, se adauga patrunjelul proaspat tocat si se serveste cu paine prajita.
Ingrediente
1 kg ciuperci proaspete
2 cepe rosii
2-3 catei de usturoi
Dafin, cimbru, sare piper, ulei de masline
350 g smantana dulce de gatit
Un
praf de nucsoara
30 ml brandy
O legatura patrunjel
Paine prajita pentru servit
Mod de preparare Se curata ciupercile, se taie in sferturi si se prajesc la foc iute, intr-o lingura de ulei de masline, pana devin aurii.
Intr-o tigaie separata, se caleste ceapa tocata julienne, impreuna cu usturoiul zdrobit, sare, piper, dafin, cimbru si nucsoara.
Cand s-au colorat putin, se flambeaza cu putin brandy, iar cand s-a evaporat alcoolul, se adauga ciupercile si smantana.
Se fierbe cateva clocote, apoi se ia de pe foc, se adauga patrunjelul proaspat tocat si se serveste cu paine prajita.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”