Este de inteles deoarece erau nevoiti sa pozeze langa fratele lor mai mic care era mort si asezat pe un scaun. Aceste poze ilustreaza obiceiul morbid in care se pastrau amintirile cu cei dragi in secolul 19. Inventia daguerrotype-ului- 1839- a facut revolutie in randul maselor.
Era mult mai ieftin decat sa tocmesti un pictor sa picteze un tablou cu un membru al familiei care a decedat.
Cunoscute si ca fotografii post mortem, unii dintre morti erau pozati si in sicrie. Acest obicei era foarte raspandit in Europa si mai putin in America.
Citește și: Ce se întâmplă cu trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner și care este motivul pentru care nici până în ziua de astăzi, nu a avut loc ceremonia de înmormântare?
Citește si: FOTO| Moment sfâșietor în primul episod din Insula Iubirii: Teodora Marcu, omagiată după moartea cumplită trăită sub privirile fiicei ei. Avem imaginea| EXCLUSIV
In
alte ipostaze, membrii familiei faceau in asa fel incat sa para ca acestia dorm. Era o epoca in care rata mortalitatii in randul copiilor era foarte mare. Acestia erau pozati fie pe o canapea, intr-un carucior si uneori li se desenau pupilele dupa ce erau facute fotografiile pentru a da impresia ca sunt vii.