Aveti pofta de masline? Chef Doru va arata care sunt cele mai bune sortimente si cum trebuie sa le alegeti VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:10

Aveti pofta de masline? V-ati intrebat vreodata care este diferenta intre sortimente si ce ar trebui sa alegeti?

Chef Doru a oferit raspunsurile in editia de astazi a emisiunii "Draga mea prietena". Pentru inceput el a recomandat sortimentul Kalamata.

 

"Maslinele cele mai bune sunt cele care sunt cat mai naturale cu putinta, la care nu se folosesc coloranti sau oxidanti artificiali, respectiv cele Kalamata. Sunt o idee mai scumpe dar sunt foarte gustoase si se simte foarte bine gustul de maslina adevarata. Ele sunt cateodata poate un pic prea sarate.

Le putem desara cu un pic de apa rece si o felie de cartof".

 

Chef Doru spune ca, la nivel economic, cele mai "profitabile" masline sunt cele fara samburi

 

Citește și: Motivul pentru care David Pușcaș nu are o locuință până la 29 de ani. Ce spune tânărul despre situația financiară: “O să mă execute oricum.”

Citește si: Ea este refugiata ucraineancă ucisă cu sânge rece în SUA! Avea 23 de ani și fugise din calea războiului, dar a sfârșit înjunghiată la metrou: „Viața ei a fost curmată mult prea devreme”

"Mai

avem masline fara samburi ce sunt foarte bune pentru ca sunt foarte echilibrate la nivel economic. Cu alte cuvinte nu mai platim samburii".

 

Pentru salate si aperitive recomanda maslinele verzi.

 

"Maslinele verzi sunt foarte gustoase, dar sunt mai bune la aperitive sau salate, iar acelea umplute chiar sunt potrivite pentru asa ceva deci nu le punem intr-o pasta de masline".