Razboi in Parlamentul Romaniei. Vor fi inlocuiti Vasile Blaga si Roberta Anastase? VIDEO

Razboi in Parlamentul Romaniei. Vor fi inlocuiti Vasile Blaga si Roberta Anastase?

USL intentioneaza sa schimbe sefii celor doua camere ale parlamentului. PDL a parasit sala, iar social-liberalii au deja doua propuneri in locul lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase.

USL si-a propus sa faca schimbari majore. De la Avocatul Poporului, pana la sefii celor doua Camere ale Parlamentului. Intr-o prima faza, au cerut revocarea Avocatului Poporului. Ulterior, au depus cererile pentru inlocuirea sefilor Senatului si Camerei Deputatilor. Surse din USL spun ca propunerile Uniunii pentru cele doua posturi sunt: Crin Antonescu la Senat si Valeriu Zgonea la Camera Deputatilor. Numai ca actualii presedinti spun ca nu vor accepta sa convoace o sesiune extraordinara pe aceasta tema din motive de constitutionalitate.

De altfel, prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda spune ca Victor Ponta si Crin Antonescu "au declansatul Jihadul impotriva Romaniei democratice" si ca toate cererile USL privind revocarile din functie "duc spre dictatura". Intrebat de jurnalisti de ce a cerut revocarea din functie a presedintilor Senatului si a Camerei Deputatilor, dar si a Avocatului Poporului, Victor Ponta a spus ca, in calitate de prim-ministru, nu a depus nicio cerere in acest sens. Reprezentantii PDL au iesit din sala, dar au lasat pe banci mesaje care cereau sa fie salvate mai multe institutii ale statului, printre care Institutul Cultural Roman, Arhivele Nationale sau TVR.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies