Răsturnare de situație. De ce ar fi intrat în bârlogul ursoaicei bărbatul ucis în Harghita

Răsturnare de situaţie după ce Ministerul Mediului a fost somat să aprobe împuşcarea unei ursoaice care, săptămâna trecută, a ucis un bărbat în Harghita.


In articol:

  Informaţii noi dovedesc că în zonă se face trafic cu sălbăticiuni, aşadar nu este exclus ca omul atacat să fi intrat în bârlog şi să încerce să-i fure puii. Luni, un individ din acest judeţ anunţa pe Facebook că doi pui de urs sunt de vânzare. Peporterii protv au filmat cu camera ascunsa.

  Citeste si: Cosmarul nu s-a terminat pentru Andreea Balan! Ce diagnostic a primit dupa ce a suferit 3 operatii intr-o saptamana

  Un italian stabilit în Miercurea Ciuc a postat pe Facebook poze cu un pui de urs, pe care l-ar fi găsit în pădure. Iar un amic de-al său a redistribuit fotografia, precizând că sunt - de fapt - doi pui de vânzare care îşi aşteaptă clienţii. O echipă ProTV a verificat întreaga poveste.

  CAMERA ASCUNSĂ:
  Reporter: Vrem să facem rost de un pui de urs.
  Italian: Aaaa, păi l-am dat!
  Reporter:Când l-aţi dat?
  Italian: Ieri!
  Reporter: Şi mai puteţi face rost de altul?
  Italian: Nu, l-am dat la unu din Bălan.
  Reporter: Ştiţi cum merge piaţă, cum merge preţul?
  Italian: Cam 500, 600 de euro. Oamenii nu spun că au urs, că nu se poate.Trebuie declarat cum l-ai găsit, unde l-ai găsit, că dacă se afla te pun în puşcărie.

  Citeste cele mai hot stiri kanal d

  Italianul susţine însă că ar fi trimis sălbăticiunea gratuit la centrul de reabilitare a puilor de urs din zona oraşului Bălan, dar nu vrea să spună prin cine.

  Administratorul centrului spune că a primit, într-adevăr, un pui, printr-o persoană, însă cu 24 de ore înainte. Iar această persoană a luat animalul printr-o reţea în care s-ar fi cerut bani.

  Citeste si: Zina Dumitrescu a incercat sa se sinucida! Motivul din cauza caruia nu a mai suportat sa traiasca

  Leonardi Bereczky, administratorul centrului: “Eu acum două zile am luat un pui de urs de la Miercurea Ciuc de la cineva care mi-a spus că l-a luat de la altcineva, care l-a cumpărat la rândul său. Este un iubitor de animale care a văzut că este vorba de o ilegalitate şi că ursul trebuie salvat cât mai repede. Eu bănuiesc că şi la Crişeni s-a întâmplat acelaşi lucru. Eu sunt convins că acel om nu a mers cu bună credinţă la bârlogul ursoaicei.”

  Vezi programul kanal d aici

  Bănuielile sunt confirmate, parţial, şi de martorii tragicului eveniment de săptămâna trecută când un bărbat a intrat în bârlogul unei ursoaice şi a fost ucis. Omul s-ar fi dus intenţionat acolo şi a vrut s-o alunge de lângă pui.

  Localnică: “A vrut să vadă ursuleţii. A intrat până în groapă. Ursul l-a tras de tot în bârlog.”

  Localnic: “L-am strigat: Vino înapoi, nu te du acolo! Dar nu ne-a ascultat, s-a dus acolo şi s-a întâmplat tragedia.”

  Kanal d live

  citeste continuarea pe stirileprotv.ro

   


  Clipul zilei pe KANALD.RO:
  Recomandari
  Te-ar mai putea interesa
  ` `
  Cookies