Raportul de activitate privind vaccinarea împotriva Covid-19. Peste 40.000 de reacții adverse post-vaccinare

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 11 oct 2023, 00:10

Specialistul în comunicare Bogdan Oprea îi acuză pe cei care s-au ocupat de vaccinarea anti-Covid-19.

Sursa: https://www.pexels.com/

Specialistul în comunicare Bogdan Oprea îi acuză pe cei care s-au ocupat de vaccinarea anti-Covid-19.

Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății dar şi al unui fost președinte al României, îi acuză pe cei care s-au ocupat de campania de vaccinare anti-Covid că au mințit în legătură cu mai multe aspecte ale acesteia.

Care sunt acuzele aduse de Bogdan Oprea celor care s-au ocupat de vaccinarea anti-Covid-19

Expertul în comunicarea, Bogdan Oprea, atrage atenția, pe contul său de Facebook, referitor la acest raport că a fost publicat fără ca acest lucru să fie anunțat public.

Din document putem afla că au fost zeci de mii de reacții adverse și rata de vaccinare a fost sub jumătatea populației.

Citește și: Virusul Flurona, dubla infecție cu gripă și cu COVID-19, a ucis prima persoană

Bogdan Oprea a declarat că:  "Este înfiorător ce conține, ar fi de râs, dacă nu ar fi extrem, dar extrem de tragic...Câteva remarci personale la o simplă răsfoire a unor pagini din acest document-etalon pentru nivelul dezastruos în care s-a organizat campania de vaccinare anti-COVID-19 şi comunicarea instituțiilor Statului Român în această criză pandemică.

1. “ Ca ridicolul să fie clar din capul locului raportul de activitate poartă titlul "ROVACCINARE MISIUNE ÎNDEPLINITĂ" (sic!, lipsa unui semn de punctuație, virgulă, două puncte, liniuță după primul cuvânt aparține originalului) şi începe cu un cuvânt înainte al președintelui Klaus Iohannis (cum altfel?, cu "stimați membri ai..."), un alt cuvânt înainte al prim-ministrului Nicolae Ciucă (tot cu același "stimați membri ai...") şi un altul al col.

Dr Valeriu Gheorghiță. Ce consideră Statul Român drept o "MISIUNE ÎNDEPLINITĂ", cu majuscule şi de pus în titlu? Aflăm fix la coada raportului, într-un jos de pagină, înainte de capitolele de anexe, o activitate care a implicat mii de angajați ai statului, de la cel mai înalt nivel central, desfășurată pe durata a mai bine de un an, care a dus la vaccinarea a... 41,85% din populație (pag. 88), mult sub jumătatea populației.
Misiune îndeplinită, spun ei, şi-o pun, cu fală, în titlu...”

Peste 40.000 de reacții adverse au fost raportate post-vaccinare

De asemenea acesta este de părere că:

2. “Absolut îngrijorător, raportul publicat pe ascuns ne arată, în premieră, partea pe care autoritățile s-au chinuit atât de mult s-o ascundă şi s-o mușamalizeze: raportările de efecte adverse (credeți-mă, știu ce vorbesc când fac referire la mușamalizare, şi din perioada scurtului meu mandat de purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, ianuarie- martie 2021, şi din ulterioare experiențe medicale personale legate de

vaccinare).Raportul de activitate al CNCAV indică acum, negru pe alb, 41.486 de reacții adverse post-vaccinare indezirabile (RAPI) (pag. 29)! 41.486 de oameni!!! Aceștia sunt oameni, nu cifre! Oameni despre care, pe durata vaccinării, autoritățile şi CNCAV-ul nu au scos o vorbă, au mințit că nu există, că nu sunt grave efectele raportate de cetățeni (căutați declarațiile lor, este plin internetul de ele).

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

(1) Ce aflăm astăzi din raport? Că au fost 15 cazuri de boli inflamatorii ale inimii (miocardite, pericardite etc.), 18 cazuri de tulburări hematologice, 20 de cazuri de afecțiuni ale sistemului nervos, inclusiv 16 cazuri de paralizie facială, 424 de cazuri de reacții alergice şi 12 cazuri cu șoc anafilactic. (pag. 30) Câți dintre acești oameni, repet, nu cifre, au murit? Câți au rămas bolnavi şi cu sechele pentru tot restul vieții? Câți au beneficiat de analize medicale şi tratament asigurat de stat pentru că au crezut mesajele autorităților care vorbeau doar despre beneficii şi care mușamalizau cazurile de efecte adverse? De câți ați avut grijă şi în ce fel, domnilor şi doamnelor de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19?”

Citește și: Ce este Kraken, noua variantă de COVID-19 confirmată în România. Iată cât de periculoasă este şi care sunt simptomele

Oprea a ținut să reamintească slaba comunicare care a avut loc în această campanie.

„Pentru că am cunoștințe printre cei care au făcut parte din Grupul de lucru Comunicare al CNCAV, le spun şi lor şi vă spun şi dvs., domnule președinte Iohannis, domnule colonel doctor Gheorghiță, comunicarea nu înseamnă să organizezi microfoanele la conferințe de presă şi să pui cuvinte care sună bine pe cartoane de Facebook, ci înseamnă, înainte de orice, strategie. Or, niciunde în raportul acesta de activitate pe care-l publicați pe ascuns nu ați scris un rând despre strategia de comunicare şi obiectivele ei măsurabile! Asta pentru că, știam de atunci, era evident pentru orice om cu experiență adevărată în comunicare, nu ați avut o strategie de comunicare profesionistă! Ce ați scris în raport, sub titlurile pompoase de "obiective generale" şi "obiective strategice" (pag. 58- 59), sunt declarații de intenție, nu obiective! Obiectivele trebuie să fie măsurabile, cuantificabile, iar măsurarea lor, care arată gradul de îndeplinire, trebuie să se regăsească în orice plan strategic şi să se realizeze nu doar la final, ci şi intermediar, chiar de mai multe ori la o campanie națională pe un subiect atât de grav; toate acestea pentru a putea ajusta din mers mesajele, mediile de difuzare, instrumentele etc., înainte de eșecul final, când este prea târziu, în acest caz, să vă traduc, mor oameni. O știu studenții mei de anul III de la Jurnalism, o știu ucenicii din orice agenție de comunicare profesionistă. Chiar nu s-a găsit nimeni, la cel mai înalt nivel în Statul Român, în plină pandemie cu oameni murind şi suferind, să facă o strategie de comunicare corectă?!? Nimeni?!? Absolut nimeni?!?", a spus profesorul de comunicare, adăugând: "Campanie de informare fără bani? Pe de altă parte, în raport se precizează că acțiunile au fost implementate fără buget, deși cu ceva vreme, autoritățile spuneau şi suma bugetată pentru acest lucru".

Totodată, Bogdan Oprea a specificat că el nu este împotriva vaccinării "ca măsură de protecție în pandemia de COVID-19 prin care am trecut".

Fostul purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a mai precizat că Raportul de activitate al CNCAV l-a găsit întâmplător cu o noapte înainte, căutând nişte resurse de documentare.

Sursă: ziare.com  

 


Virginia și-a dorit să poarte o discuție decentă cu Robi! Tânăra i-a mărturisit fostului ei partener că a trecut deja peste cuvintele dure pe care el i le-a adresat în ultima vreme! Iată cum a reacționat concurentul!