Raport ONU: Care este cel mai PERICULOS loc pentru o femeie. In fiecare ora, sase femei sunt ucise acolo! Alerta maxima! E imposibil de evitat

Potrivit unui studiu al ONU, peste jumatate dintre femeile asasinate in lume, in 2017, au fost ucise de partener sau de membri ai familiei.

Acest lucru face ca domiciliul sa fie „cel mai periculos loc pentru o femeie”. IN acest studiu, facut cu ocazia Zilei Internationale pentru eliminarea violentei impotriva femeielor, Sectia ONU pentru droguri si criminalitate a calculat ca dintr-un total de 87.000 de omnucideri cu victime femei din lume in 2017, aproximativ 50.000 (58%) au fost comise de partenerii victimelor. Acestu lucru inseamna ca in fiecare ora, sase femei sunt ucise de o persoana cunoscuta.

Marea majoritate (circa 80%) a victimelor omuciderilor din intreaga lume sunt barbati, dar „femeile continua sa plateasca pretul cel mai ridicat in termeni de inegalitate barbati-femei, de discriminare si de stereotipuri negative. Ele sunt, de asemenea, si cele cu cea mai mare probabilitate de a fi ucise de partener sau de membri ai familiei (…) ceea ce face ca domiciliul sa fie locul cel mai periculos pentru o femeie”, a subliniat el. „Faptul ca femeile continua sa fie victime ale acestui tip de violente mai mult decat barbatii denota un dezechilibru in raporturile de putere intre barbati si femei in sfera domestica”, a declarat seful Biroului ONU, Iuri Fedotov, potrivit AFP.

Africa si cele doua Americi sunt regiunile din lume unde femeile se confrunta cu cele mai mari riscuri de a fi ucise de o persoana apropiata lor. Astfel, in Africa rata se ridica la 3,4 victime la 100.000 de femei, in Americi este de 1,6, in Oceania de 1,3, in Asia de 0,9 si in Europa este rata cea mai scazuta, de 0,7.

Concluziile raportului „subliniaza necesitatea unei preventii a criminalitatii si a unei justitii penale eficiente pentru a combate violentele asupra femeilor”.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate