Rânca e pustie. Cabanier: Eu și un câine am mai rămas

,
Rânca e pustie. Cabanier: Eu și un câine am mai rămas
Rânca e pustie. Cabanier: Eu și un câine am mai rămas

Dramă pentru mii de angajați din județul Gorj care riscă să rămână pe drumuri după ce au fost închise toate restaurantele.

Sunt afectați și cei care lucrau în stațiunea Rânca. Totul a fost închis la munte, iar cabanierii caută acum soluții pentru angajați. Mai mult ca sigur, cei mai mulți vor fi trimiși în șomaj. Cabanierii spun că ar accepta să-și transforme unitățile de cazare în centre de carantină, numai să nu se distrugă toate afacerile din zonă.

Proprietarii de cabane și restaurante din stațiunea montană caută soluții pentru angajații pe care îi au. Nu știu dacă să-i concedieze sau să îi trimită în concediu fără plată acasă. Nu ar putea plăti salariile dacă afacerile lor au fost închise.

Odată ce a fost declanșată criza în țara noastră, stațiunea a rămas pustie. „O zonă atât de animată, cu zeci de mii de oameni pe săptămână toată iarna, acum este pustie. Când mă uit, doar eu și un câine. Probabil că mă întorc să îi dau niște mâncare. Am mai văzut o mașină a unor paznici de la niște pensiuni. În rest, și ghena de gunoi a fost luată. Ca după război. Nimic, nimic nu a mai rămas. Ce facem noi, nu știu, dar drama mai mare e a angajaților. Nu ne oferă nimeni nicio explicație. Șomaj tehnic, concediu fără plată, șomaj, îi trimitem acasă definitiv? Nu avem nicio soluție! Nu a mai rămas nimic. Totul este închis. probabil că în toate zonele de munte este același lucru. Mii de lucrători în pensiuni, hotelieri, bucătari, cameriste, ajutoare, barmani. Nicio mașină nu a fost azi la munte, niciun om”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Citește mai mult pe Pandurul.

 

Citește și:

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!

PSD schimbă foaia în Parlament: vot la vedere pentru ridicarea imunității lui Bănicioiu/ SURSE

Calendar ortodox, 27 august 2020. Ce mare Sfant este praznuit astazi!

Calendar ortodox, marti, 25 august. Sarbatoare importanta pentru toti romanii. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi!

Lapte toxic: cand devine laptele toxic pentru organism


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies