Rânca e pustie. Cabanier: Eu și un câine am mai rămas

,
Rânca e pustie. Cabanier: Eu și un câine am mai rămas
Rânca e pustie. Cabanier: Eu și un câine am mai rămas

Dramă pentru mii de angajați din județul Gorj care riscă să rămână pe drumuri după ce au fost închise toate restaurantele.

Sunt afectați și cei care lucrau în stațiunea Rânca. Totul a fost închis la munte, iar cabanierii caută acum soluții pentru angajați. Mai mult ca sigur, cei mai mulți vor fi trimiși în șomaj. Cabanierii spun că ar accepta să-și transforme unitățile de cazare în centre de carantină, numai să nu se distrugă toate afacerile din zonă.

Proprietarii de cabane și restaurante din stațiunea montană caută soluții pentru angajații pe care îi au. Nu știu dacă să-i concedieze sau să îi trimită în concediu fără plată acasă. Nu ar putea plăti salariile dacă afacerile lor au fost închise.

Odată ce a fost declanșată criza în țara noastră, stațiunea a rămas pustie. „O zonă atât de animată, cu zeci de mii de oameni pe săptămână toată iarna, acum este pustie. Când mă uit, doar eu și un câine. Probabil că mă întorc să îi dau niște mâncare. Am mai văzut o mașină a unor paznici de la niște pensiuni. În rest, și ghena de gunoi a fost luată. Ca după război. Nimic, nimic nu a mai rămas. Ce facem noi, nu știu, dar drama mai mare e a angajaților. Nu ne oferă nimeni nicio explicație. Șomaj tehnic, concediu fără plată, șomaj, îi trimitem acasă definitiv? Nu avem nicio soluție! Nu a mai rămas nimic. Totul este închis. probabil că în toate zonele de munte este același lucru. Mii de lucrători în pensiuni, hotelieri, bucătari, cameriste, ajutoare, barmani. Nicio mașină nu a fost azi la munte, niciun om”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Citește mai mult pe Pandurul.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră: „Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu ne protejează de Covid!” Cum le putem alege pe cele eficiente?

VIDEO - Klaus Iohannis, anunț CATEGORIC: NU voi impune lockdown după alegerile parlamentare

Cele mai bune chifle din lume. Rețeta lui chef Adi Hădean, încercată și recomandată de jurnalistul Pro Tv, Ovidiu Oanță! Sunt efectiv un vis

Înainte și după coronavirus. Cum arată o asistentă medicală după 8 luni petrecute într-un spital Covid?

Veste tristă în familia regală britanică! A pierdut sarcina, dar abia acum a făcut dezvăluirea: „Am simţit o crampă puternică. M-am aşezat pe podea și...”


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies