Raed Arafat vrea verificarea tuturor adăposturilor de protecție civilă: „Trebuie să fim pregătiţi din timp”

,

Raed Arafat a vorbit despre importanța adăposturilor de protecție civilă în contextul războiului din Ucraina.


In articol:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre importanța adăposturilor de protecție civilă în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Raed Arafat vrea verificarea tuturor adăposturilor de protecție civilă

Citeste si: Un fragment de rachetă ar fi căzut în curtea casei lui Volodimir Zelenski: ”M-ați ratat!”

Raed Arafat a declarat vineri, 4 martie, că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a început verificările pentru adăposturile de protecție civilă din România. 

Oficialul susține că unele dintre aceste spații sunt folosite cu alte scopuri decât cele care au fost prevăzute la construirea blocului.

„Inventarierea există, o cunoaştem, vizita a arătat că sunt adăposturi la asociaţiile de proprietari, la autorităţile locale şi un număr de adăposturi care nu au fost predate autorităţilor locale”, a explicat secretarul de stat din MAI, la un briefing de presă al Guvernului, potrivit news.ro. „IGSU lucrează pentru inventarierea acestora”.

Șeful DSU susține că foarte multe adăposturi trebuie refăcute, deoarece acestea au fost folosite cu alte scopuri.

Citeste si: LIVE UPDATE A zecea zi de război. Rusia anunță încetarea temporară a focului

De asemenea, Raed Arafat  dezvăluit că se vor intensifica verificările, pentru a se afla dacă se respectă scopurile pentru care au fost create adăposturile și dacă au rămas funcționale.

Secretarul nu știe câte adăposturi mai respectă scopul inițial în acest moment. „Eu locuiesc într-un bloc care are zonă de boxe şi are şi adăpostul, care e gol”, a explicat acesta. „E adevărat că nu e pregătit cu pături. Trebuie să existe un minimum necesar, să fie depozitat acolo, şi curăţat, pentru că multe nu sunt curăţate pentru a ţine oamenii o perioadă în ele. La noi foarte puţin probabil să fie această nevoie, dar trebuie să fim pregătiţi din timp”.

Șeful DSU a menționat și faptul că își vrea ca toate aceste adăposturi să fie puse la punct, iar în acest sens, a făcut deja un apel la asociațiile de propretari, dar și la autortățile locale.

„Apelăm la asociaţiile de proprietari şi autorităţile locale să le pună la punct, chiar dacă e un spaţiul care va rămâne gol, pentru că ăsta este rolul lui”, a mai spus acesta.

Citeste si: Vladimir Putin, măsură extremă pentru a nu fi asasinat chiar de unul dintre generalii săi

În București există 1.200 de spații în care populația se poate adăposti în cazul unui atac aerian. Practic, în București se află un sfert din totalul buncărelor din toată țara, potrivit listei oficiale publicate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Jurnaliștii Libertatea au căutat mai multe astfel de adăposturi din Capitală, descoperind săli insalubre, unele dintre ele fără electricitate și fără grup sanitar.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anunțul momentului despre pensiile românilor! Marius Budăi a spus data exactă de la care majorările vor fi aplicate

Vladimir Putin le-a luat urma. Rușii care vor să fugă în Georgia primesc citații la graniță, fiind convocaţi în cadrul mobilizării

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

O tânără de 18 ani, împușcată în cap dintr-o mașină, în Târgu Mureș. Agresorul nu a fost încă prins

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies