Raed Arafat trage un semnal de alarmă după ce 22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mia de locuitori: "De aici vine presiunea..." Lista zonelor unde sunt cele mai multe cazuri de coronavirus

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 21 oct 2020, 13:42
Seful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat
Sursa: PixaBay

În România, numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere, astfel că foarte multe orașe și municipii deja au depășit rata de incidență de 3 la mia de locuitori. Ce mesaj a transmis Raed Arafat?

În orașele mari ale țării, autoritățile deja au introdus restricții și au luat măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului, având în vedere că numărul de infectări a crescut semnificativ în ultimele zile.

Raed Arafat a făcut anunțul: "Avem 22 de municipii care sunt peste 3 la mie și 15 orașe care sunt peste 3 la mie"

Raed Arafat a anunțat că în mai multe zone ale țării au fost luate măsuri după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori. Î n acest context, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că numărul mare de îmbolnăviri reprezintă o provocare pentru sistemul medical, în special pentru secțiile de terapie intensivă, acolo unde locurile sunt

din ce în ce mai puține. 

Citeste si: Se SCHIMBA procedura de testare! Raed Arafat a facut anuntul!

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Se scumpesc băuturile alcoolice. Care este motivul și cât de mult va crește prețul la raft

Raed Arafat a adăugat că în perioada următoare presiunea va fi foarte mare și că situația s-ar putea îmbunătăți doar dacă măsurile impuse acum vor fi respectate în săptămânile ce urmează.

"În acest moment avem 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 la mie. 255 de localități care au depășit incidența de 3 la mie. Avem 44 de municipii care sunt între 1,5 și 3 la mia de locuitori, avem 50 de orașe care sunt între 1,5 și 3 la mie, avem 22 de municipii care sunt peste 3 la mie și 15 orașe care sunt peste 3 la mie.

Din municipiile importante vă enumăr: București, Cluj, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, toate au depășit 3 la mie și s-au luat toate măsurile necesare prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru limitatea răspândirii coronavirusului. De aici vine presiunea. Creșterea cifrei duce și la creșterea cifrei în terapie intensivă, am zis asta tot timpul. Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000
- 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă.",
a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Raed Arafat, grav avertisment privind Covid-19 si gripa! Ce trebuie sa faca populatia

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies