Raed Arafat, grav avertisment privind Covid-19 si gripa! Ce trebuie sa faca populatia

,

Raed Arafat, grav avertisment privind Covid-19 si gripa! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că apariţia unui vaccin anti-COVID-19 nu va rezolva instantaneu situaţia și îndeamnă oamenii, în special vârstnicii, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere pentru a reduce riscul de infectare, relatează Digi24..

Raed Arafat, grav avertisment privind Covid-19 si gripa!  „Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea.

Este foarte important caoamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu

asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici.

Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depinde numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere”, a spus Arafat, la Antena 3.

 

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

 

Citește-ne pe
Citește și:

Avertismentul de care ne temeam cel mai tare: OMS afirma ca durata pandemiei coronavirus va fi foarte lunga

Covid-19 a ucis peste trei milioane de oameni în ultimul an - Țara care a înregistrat cel mai mare numă de decese

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

De astazi se inchid terasele, barurile si cluburile la ora 23:00. Decizia CNSU pentru limitarea raspandirii coronavirusului

Alexandru Rafila a explicat de ce creste numarul cazurilor noi in Bucuresti: "Probabilitatea de transmitere a infecției este mai mare"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies